Sinoptiķi brīdina par vētru un sniegu novembra sākumā

© Gints Ivuškāns / F64

Nākamās nedēļas otrajā pusē Latviju sasniegs spēcīgs ciklons, kas var atnest vētru un daudz nokrišņu, prognozē sinoptiķi.

Pirmdien un otrdien palaikam spīdēs saule un vietām īslaicīgi līs, vairāk nokrišņu būs naktīs. Pirmdien piekrastē gaidāmas rietumu vēja brāzmas līdz 16 metriem sekundē, otrdien vējš kļūs lēns. Gaisa temperatūra būtiski nemainīsies.

Trešdien gaidāms mākoņains, vējains un silts laiks, brīžiem līs, bet ceturtdien, oktobra pēdējā dienā, pastāv neliela iespēja, ka vietām - ar lielāko varbūtību Vidzemē un Latgalē - kritīs rudens pirmās sniegpārslas.

Atbilstoši pašreizējiem datiem naktī uz piektdienu jūrā sāksies vētra. Prognozes par gaidāmo vēja spēku Latvijā pagaidām ir mainīgas, bet jārēķinās ar iespēju, ka 1.novembra vētra var būt stipra - piekrastē iespējamas brāzmas līdz 30 un vairāk metriem sekundē. Piepildoties sliktākajam scenārijam, daudzviet valstī var lūzt koki un iespējama atsevišķu zemāko vietu applūšana Rīgā.

Sākotnēji gaidāma dienvidrietumu un rietumu vēja pastiprināšanās, pēc tam vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un Latvijā ieplūdīs vēsāks gaiss, lietu vietām nomainīs sniegs.

Pirmajam ciklonam var sekot nākamais, tā ietekmē daļā valsts var veidoties ap desmit centimetriem bieza sniega sega.

Novembra turpinājumā gaidāma siltāka laika atgriešanās. Jau ziņots, ka atbilstoši ilgtermiņa prognozēm vidējā gaisa temperatūra novembrī un ziemā gaidāma virs normas.

Latvijā

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija (VP) uz Latvijas ceļiem apturējusi 15 automašīnu vai motociklu vadītājus, kuri bija sēdušies pie stūres alkohola reibumā, un tas ir trīsreiz vairāk nekā diennakti iepriekš, liecina VP apkopotā informācija.

Svarīgākais