Līdz jūlija vidum plāno veikt traģiskā Liepājas šosejas posma drošības auditu

© Pixabay

VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) līdz jūlija vidum plāno veikt ceļu drošības auditu autoceļa Rīga-Liepāja (A9) posmam, kurā šonedēļ notikuši vairāki ceļu satiksmes negadījumi ar smagām sekām, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

CSDD norāda, ka provizoriskais darbu izpildes laiks ir šī gada 15.jūlijs.

Ceļu drošības auditu veiks CSDD Ceļu drošības audita departamenta auditori, kuri ir sākuši darbu, lai novērtētu ceļa posmu atbilstoši ceļu drošības audita procedūrai. Tā paredz potenciālo bīstamo vietu novērtēšanu no satiksmes drošības viedokļa, kur var veidoties konfliktsituācijas, kā arī esošo bīstamo vietu un posmu apsekošanu.

Par veikto ceļu drošības auditu sagatavos atzinumu, kā rezultatīvajā daļā sniegs ieteikumus drošības uzlabošanai.

Audita mērķis ir publisku būvju projektu un ar ceļu satiksmi saistītu objektu izvērtēšana tikai no satiksmes drošības viedokļa, lai vērstu ceļa īpašnieka uzmanību uz risinājumiem, kas var ietekmēt satiksmes drošību un rezultēties ar ceļu satiksmes negadījumu.

Jau ziņots, ka trešdien, 26.jūnijā, smagās un vieglās automašīnas frontālā sadursmē Saldus novada Blīdenes pagastā gāja bojā divi cilvēki. Savukārt otrdien, 25.jūnijā, uz attiecīgā autoceļa notika divas autoavārijas, kurās gāja bojā kopumā četri cilvēki. Vairāk šeit.

LVC izveidota 2004.gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām. LVC pārvalda vairāk nekā 20 000 kilometru valsts autoceļu.