KNAB pievēršas "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijai

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) saredz iespējamus valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpumu riskus, ja bijušais satiksmes ministrs, pašreizējais Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) tiks apstiprināts darbam "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā, aģentūra LETA uzzināja KNAB.

KNAB arī sola sekot līdzi komisijai izveides gaitai.

Kā ziņots, darbam "Rail Baltica" Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijā NA izvirzījusi Vitenbergu, "Apvienotais saraksts" - Andri Kulbergu (AS) un "Latvijas pirmajā vietā" - Kristapu Krištopanu (LPV).

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) parlamentārajai izmeklēšanas komisijai pieteikusi Ģirtu Štekerhofu, "Progresīvie" (P) - Skaidrīti Ābramu, "Jaunā vienotība" (JV) - Ati Labuci un "Stabilitātei" - savas frakcijas deputātu Amilu Saļimovu.

Atsevišķi politiķi sociālajos tīklos gan pauduši bažas, ka Vitenbergs kā bijušais satiksmes ministrs varot nonākt interešu konfliktā ar savu darbu komisijā.

Saeimai par komisijas locekļu ievēlēšanu paredzēts lemt ceturtdien, 20.jūnijā.

Kā ziņots, Saeima pēc opozīcijā esošo AS, NA un LPV un pie frakcijām nepiederošo kopā 34 deputātu priekšlikuma nolēma izveidot parlamentārās izmeklēšanu komisiju par "Rail Baltica" projekta virzībā pieļautajām kļūdām. Komisijai noteikts sešu mēnešu darba termiņš.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas meklē Stefāniju Elsi, kura naktī no 29.06. uz 30.06. pēdējo reizi redzēta degvielas uzpildes stacijā, Salaspilī un devusies uz atpūtas vietas “AKO” pusi.

Svarīgākais