VIDEO. Kuras pludmales drīkst apmeklēt kopā ar suni

© Dmitrijs Suļžics / F64

Saulkrastos ļoti populāra atpūtas vieta ir Baltā kāpa. Te starp aizliedzošām zīmēm ir piesārņošana, dabas postīšana, uguns, neatļautā sportošana. Suņa starp šīm aizliedzošajām zīmēm nav. Bet gan vietējiem iedzīvotājiem, gan tūristiem līdz galam nav skaidrs, vai suņi tur ir atļauti vai nav, vēsta “360TV ZIŅneši”.

Saulkrastu pašvaldība sevi ir pasludinājusi par suņiem draudzīgu. 17 kilometrus garajā Saulkrastu pludmalē ir tikai viena vieta, kur ar suņiem atrasties nedrīkst. Tā ir peldvieta “Centrs”, kur plīvo Zilais karogs.

Baiba Stjade, Saulkrastu novada pašvaldības pārstāve stāsta: “Pārējā pludmales teritorijā iedzīvotāji un pilsētas viesi drīkst atrasties ar saviem suņiem tikai ar vienu noteikumu: ka sunim ir jābūt pavadā. Viņi var droši iet, un var arī izpeldināt suni karstā laikā ūdenī. Bet tad arī ir jābūt šim sunim pavadā.”

Tikmēr Rīgas pašvaldības oficiālajās peldvietās ar suņiem atrasties aizliegts. Tādas kopumā ir 9: Vakarbuļļi, Daugavgrīva, Vecāķi, Ķīšezera un Bābelīša ezera peldvietas, “Lucavsala” un “Lucavsalas līcis”, “Ķīpsala” un “Rumbula”.

Savukārt neoficiālajās Rīgas pludmalēs var droši laist suņus peldēties. Izņēmums ir Piejūras dabas parka peldvietas, kur sunim tomēr ir jābūt pavadā. Kristīne Kļaveniece, Rīgas pašvaldības policijas pārstāve komentē: “Ja mēs runājam par tādam neoficiālām peldvietām, kas ir Rīgas mežos vai kaut kur apkārtnē, tad suni drīkst laist peldēties. Bet suņa saimniekam ir jānovērtē tā situācija, ja tajā pludmalē ir ģimene ar maziem bērniem, vai citi suņi.”

Galvaspilsētā pat ir noteikta oficiālā suņu peldvieta, kas atrodas blakus Lucavsalas pastaigu laukumam. Tomēr ne suņiem draudzīgajos Saulkrastos, ne Rīgā nav plānots atsevišķi apzīmēt tās pludmales, kuras drīkst apmeklēt kopā ar savu mīluli.

Latvijā

Daudz skaļu pārmetumu jau izteikušajam “Rail Baltica” parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājam Andrim Kulbergam un visam Apvienotajam sarakstam var nākties ļoti kritiski palūkoties uz savu biedru, uz “Rail Baltica” realizācijas līgumu parakstījušo Māri Kučinski.

Svarīgākais