Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Latvijā

"Rīgas ogļu termināls" komentē izskanējušo informāciju attiecībā uz mangāna rūdas tranzītu

© Kaspars Krafts/f64

Reaģējot uz publiski izskanējušām ziņām par mangāna rūdas pārkraušanu it kā militārām vajadzībām, SIA “Rīgas ogļu termināls” (ROT) informē, ka tam nav noslēgtu pakalpojumu līgumu ar nevienu mangāna rūdas tranzītu kravas saņēmēju Krievijas Federācijā. ROT ir noslēgti pakalpojumu līgumi ar loģistikas-ekspedīcijas pakalpojumu sniedzējiem, kas tālāk piegādā mangāna rūdu saviem klientiem.

Neviens no loģistikas-ekspedīcijas uzņēmumiem, ar ko ROT ir noslēgti līgumi, nav reģistrēts Krievijas Federācijā.
ROT stingri ievēro un ievēros ES noteikto sankciju regulējumu, kā arī citas starptautiski noteiktās sankcijas.
ROT ir veicis likumam atbilstošas pārbaudes par mangāna rūdu. Ne konkrētā krava, ne tās nosūtītājs, ne tās saņēmējs, ne loģistikas-ekspedīcijas pakalpojumu sniedzējs, ne arī šo juridisko personu dalībnieki vai amatpersonas nav iekļautas ES vai citu Latvijā piemērojamo sankciju sarakstos.
Atbilstoši ROT rīcībā esošajai informācijai no mangāna rūdas ražo ferosakausējumus, ko plaši izmanto mašīnbūvē, autorūpniecībā, traktortehnikas ražošanā, kā arī citās jomās. No mangāna rūdas ražotie ferosakausējumi tiek eksportēti arī Eiropas lielajiem autoražotājiem.
Gadījumā, ja ostā pārkraujamā krava raisīs jebkādas pamatotas aizdomas par tās izmantošanas iespējamo mērķi, tiks lūgts kompetentu Latvijas valsts iestāžu viedoklis.
ROT aicina valstiskā līmenī izvērtēt jautājumu par mangāna rūdas pārkraušanu un pārvadāšanu