Izputināts zemnieks šokēts par PVD rīcību

© f64

4.lapa

PVD viltība: izlasot punktus, pēc kuriem PVD piemēro sodus, sods var būt no brīdinājuma, līdz vairākiem simtiem. Brīdinājumus PVD rakstīt nav ieinteresēti, lielas summas arī nevar likt - bīstami, par 20-30 EUR neviens negribēs strīdēties, īpaši jau pensionāri, kuri pa gadu izaudzē sev cūciņu un lēmumus nepārsūdzēs, norīs rūgtumu un samaksās. Toties PVD saņems prēmijas!

Kā lai izbeidz Valmieras PVD inspektoru patvaļu, ja viņi jūtas kā pasaules nabas un parastos zemniekus soda pēc,,gara” likumiem, vai vispār bez likumiem?

24.05. saņēmu Gaidīto PVD atbildi uz iesniegumu, pēc lēmuma par soda piešķiršanu. PVD skaidro, ka atbilstoši MK Nr.142 no 22.02.2005 ,,PVD nolikums”, PVD nav paredzētas tiesības veikt normatīvo aktu oficiālu skaidrojumu, taču PVD sniedz šādu viedokli: (svarīgāko citēju)

MK.83 neparedz aizliegumu cūku īpašniekiem tirgot dzīvas cūkas 3.zonā, PVD uzskata, ka šādu darbību veikšana nav atbalstāma. PVD, starp citu, atsaucas uz MK393 un MK322, bet es šās prasības neesmu pārkāpis, arī PVD tam piekrīt.

M.Ulmanis vēstulē skaidro - PVD nav pienākums informēt personas par likumdevēja veiktajām izmaiņām normatīvajos aktos..., likums jāievēro arī tad, ja tas ne visai pilnīgi apmierina taisnīguma prasības...,

Vēstule noslēdzas ar teikumu: Noliedzoša un nievājoša attieksme pret tiesībām jeb tiesību nihilisms mazina demokrātiskas valsts funkcionēšanas spēju.

Viss ko šajā vēstulē aprakstīja M.Ulmanis ir pārrakstīti daži likuma panti, kurus es neesmu pārkāpis, bet kurus PVD interpretē, kā labpatīkas, jo gara spēks ir savādāks, nekā rakstīts un skaidrots.

Izlasot šo vēstuli ir pilnīgi skaidrs, nav jābūt pat psihologam, PVD vadītājs M.Ulmanis ir pārāk ilgi sabijis šajā amatā un nav spējīgs darīt ko PVD, Latvijas vai tautas interesēs. Viņš neredz tālāk par savu krēslu un šodienas algu, kur nu vēl padomāt par tautsaimniecības interesēm. Nākotnē nebūs vajadzīgs ne M.Ulmanis, ne PVD, jo PVD būs piespieduši likvidēt visus ganāmpulkus.

Kad tiks izbeigta ierēdņu visatļautība un nesodāmība, kad viņiem nāksies atbildēt par pieņemtajiem lēmumiem?

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais