Izputināts zemnieks šokēts par PVD rīcību

© f64

3.lapa

Es M.Ulmanim uzdodu jautājumu, kāpēc PVD inspektori, braukājot pa novietnēm maldina iedzīvotājus minot, ka Eiropas Savienība aizliedz turēt cūkas mājās un neskaidro novietņu īpašniekiem, kas vajadzīgs, lai drīkstētu turēt un audzēt cūkas, bet uzliek sodus. M.Ulmanis apgalvo, ka tā neesot taisnība, bet tikai tantiņu izdomājumi. Es skaidroju, ka arī man inspektore skaidroja un arī aktā ierakstīja, ka cūkas pārvietot nedrīkst, kas ir pretrunā ar noteikumiem. Šajā gadījumā viņš skaidro, ka tā esot ierakstīts jo neesot bijuši izpildīti noteikumi, kas ir klajā pretrunā ar aktā rakstīto.

Zinot M.Ulmaņa attieksmi pret likumu, es ierakstu sarunu, visu 40minūšu garumā, līdz ar to es varu pierādīt, ka M.Ulmanim neinteresē likums.

Citējot M.Ulmani, kurš skaidro, ka normatīvie akti nav jālasa burtiski,aktiem ir gars, tāpēc man tikšot uzlikts administratīvais sods, ja nepatīk, lai es šo lēmumu pārsūdzot.

Rodas jautājums, kā lai es, parasts mirstīgais, izlasu normatīvo aktu garu, ja tekstā nav nekas rakstīts?

Interesanti būtu redzēt PVD nodaļu budžetus, cik lielas summas plānotas iekasēt no sodanaudām un cik no atkārtotas novietņu apsekošanas, ar ACM apkarošanai piešķirtajām mašīnām. (atkārtota apsekošana, lai atkārtoti pārliecinātos, ka medikamentu reģistrācijas žurnāls ir iekārtots maksāja 15 EUR, p.s. žurnāls tika uzrādīts nākamajā dienā pēc pārbaudes Valmieras PVD telpās, inspektore atzīmēja protokolā, ka pārkāpums novērsts)

Es zinu, ka PVD ģenerāldirektors ir studiju biedrs M.Ulmanim, es arī tajā laikā mācījos LLU, vai tāpēc Valmieras PVD likums nav svarīgs, jo visas pārsūdzības nonāks pie M.Baloža. Gan jau izglābs, ja būs ziepes...

Sarunas laikā es minu, ka diezgan bieži tiek grozīti likuma punkti un normatīvie dokumenti, kāpēc, primāri PVD nesniedz skaidrojumus un nemāca zemniekus, bet uzreiz skrien sodīt. M.Ulmaņa citāts, no sarunas ieraksta, par likumu kas pieņemts februārī, pēc tam, kad uzdevu jautājumu, ,,likuma nezināšana neatbrīvo no atbildības”.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais