Izputināts zemnieks šokēts par PVD rīcību

© f64

2.lapa

Mani paskaidrojumi netiek ņemti vērā, inspektore saraksta aktu par cūku kustības aizliegumu no novietnes, pamatojoties uz tikko sarakstīto apsekošanas aktu, jo tāds esot priekšnieka rīkojums, saprotu, ka PVD Valmieras nodaļas vadītāja M.Ulmaņa, kurš nepiedalās apsekošanā un šo rīkojumu devis pirms novietnes apsekošanas. Skan absurdi - priekšnieks devis rīkojumu uzlikt aizliegumu, pamatojoties uz apsekošanas aktu, kurš vēl nav sastādīts?!

26.05.2016 Abi ar sievu dodamies uz PVD, atrādu medikamentu izlietojuma žurnālu, inspektore savā aktā atzīmē, ka nepilnība ir novērsta uzrakstu paskaidrojumu par to, ka mēs cūkas neesam pārvietojis ārpus 3.ACM zonas un lūdzu skaidrot, kāpēc uzlikts cūku pārvietošanas aizliegums, atbildi un paskaidrojumus no PVD nesagaidām.

PVD inspektore paņem iesniegumu un izsniedz paziņojumu, ka 17.05.2016 pl.13.00 jāierodas Valmieras PVD, kur tiks izskatīta administratīvā pārkāpuma lieta. Inspektore izsniedz arī pārkāpuma protokolu Nr.104586, kur par pārkāpuma pamatu minēts MK.83 71.91. punkts, un paskaidrojums: citēju aizliegts pārvietot dzīvas cūkas no III. Riska zonas, ja vien cūkas nepārvieto uz kautuvi tūlītējai nokaušanai.Šajos noteikumos šis punkts skan šādi:71.9 1. Aizliegts pārvietot dzīvas cūkas no II vai III riska zonas (3. pielikums), izņemot gadījumu, ja cūkas pārvieto atbilstoši šo noteikumu 71.10, 71.11, 71.12, 71.13, 71.14, 71.15, 71.16 vai 71.20 punktā minētajām prasībām; PVD inspektore apzināti sagroza noteikumus, jo savādāk nav pamat uzlikt sodu.

Inspektore nevienā vārdā nepaskaidro, kas jādara ja atbilstoši EK direktīvai (uz kuru atsauces publicētas PVD mājas lapā) un MK.83 noteikumiem, ja grib cūkas pārvietot no 3. ACM zonas uz 2.vai 3.zonu šķērsojot 2.zonu.

Tā, kā, noteikumi ir pretrunā ar inspektores apgalvojumiem, ka cūkas no 3.zonas nedrīkst izvest uzrakstu vēstuli uz ZM. No ZM saņemu atbildi, ka cūkas drīkst pārvietot uz 2. Un 3.zonu šķērsojot 2.zonu, kās arī tiek paskaidroti mani un PVD pienākumi, ja cūkas grib pārvietot uz 2.vai 3.zonu caur 2.zonu.

2.05.2016 atkārtoti rakstu iesniegumu PVD, lai atceļ cūku kustības aizliegumu, jo sivēni aug, pārdot nedrīkst, novietne ir par mazu, ārā turēt nedrīkst, MK.83 noteikumi aizliedz.

Pēc dažām dienām PVD inspektore piezvana un ir gatava braukt uz pārbaudi, jo savādāk cūku kustības aizliegumu viņa atcelt nevarot, bet viņa varot atbraukt tikai darba laikā. Viņas piedāvātajos laikos es no darba izrauties nevaru, pēc darba nevar inspektore. Paskaidroju, ka konstatētie pārkāpumi (vienīgais pārkāpums, nebija zāļu reģistrēšanas žurnāla) jau ir novērsti, cūku kustības žurnāls ir atrādīts un iesniegts paskaidrojums, ka mēs cūkas neesam pārvietojuši. Inspektore paliek pie sava, ka tomēr novietne jāapmeklē atkārtoti, bet citus laikus nepiedāvā.

17.05.2016.administratīvā pārkāpuma lietu izskata viens cilvēks, Valsts vecākais veterinārais inspektors M.Ulmanis, kurš izsniedz lēmumu, kur viņš piespriedis 30 EUR soda naudu, pamatojoties uz to, ka mēs esam pārvietojuši cūkas.M.Ulmanis ignorē manus paskaidrojumus, ka cūkas ir pārvietojušas citas personas, kā arī par pamatu sodam ņem PVD Latgales nodaļas vēstuli, kur apsekojot kādu novietni atrasti sivēni ar manas novietnes numuriem, mutiski viņš piekrīt un saprot, ka tā nav mana vaina, bet aktā šo faktu min kā pamatojumu sodam.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.