Izputināts zemnieks šokēts par PVD rīcību

© f64

Kāds cūku fermas īpašnieks portālam nra.lv atsūtījis stāstu par savu saskarsmi ar Pārtikas Veterināro dienestu, kurā atklājas šokējošas detaļas par iestādes darbību.

"Labdien! Kāpēc PVD nav Valsts policijas struktūrvienība, ja viņu vienīgais uzdevums ir kontrolēt un sodīt? Viss ir līdz kaklam, nedrīkst klusēt, jo ierēdņu patvaļai vairs nav robežu, Latvija nav ierēdņi un politiķi, bet gan Latvijas iedzīvotāji un primāras ir viņu intereses. Es varu likvidēt savu piemājas saimniecību, nenodarboties vairs ar cūku audzēšanu, ko esmu darījis jau no bērna kājas, tāpēc nebaidos no PVD represijām, jo Valsts un valsts iestāžu attieksme ir vienkārši nepieņemama. Pastāstīšu par pēdējo PVD uzbrukumu," savu vēstuli iesāk tās autors Viesturs Šķilteris.

Autors atklāj, ka tam vairākkārt nācies saskarties ar Valmieras pārvaldes veterinārā dienesta inspektoriem un pauž, ka palīdzību, informāciju vai dažādu noteikumu skaidrojumus šī iestāde nav viņam sniegusi.

"Rodas sajūta, ka PVD uzdevums ir izpildīt sodanaudu iekasēšanas budžetu, ja zemnieks zina mazāk, lielāka iespēja viņu sodīt. Sodi tiek uzlikti arī nepamatotos gadījumos," atklāj zemnieks

"Manas mājas atrodas Brenguļu pagastā, kur ir noteikta 3.ACM zona. Mūsu ģimene tur dažas sivēnmātes, un dažas nobarojamās cūkas savam patēriņam, sivēnus audzējam pārdošanai. 6 cilvēku ģimenei papildus kāds ienākums tīri labi noder.

Sajūta, ka PVD uzdevums ir iznīcināt tradicionālo cūku audzēšanu piemājas saimniecībās, kāpēc? Cilvēki, arī mūsu bijušie klienti, kas agrāk izaudzēja savu cūciņu, pašpatēriņam, stāsta, ka PVD viņiem aizliedzis, vai stāsta, ka nedrīkst turēt cūkas, jo Eiropas Savienība to neatļaujot, daudziem ir uzlikti sodi. Īstenībā Eiropas Savienība to neaizliedz, tikai nesubsidē. Pastāstīšu pēdējo gadījumu mūsu saimniecībā:

25.05.2016 PVD Valmieras nodaļas inspektore I.Alksnīte ierodas uz kārtējo novietnes apsekošanu. Izrādu novietni, inspektore atzīst, ka viss ir kārtībā izņemot nozudis medikamentu reģistrācijas žurnāls. Paskaidroju, ka medikamentus cūkām nedodu, ja vajag zvanu veterinārārstam, apsolu iekārtot jaunu un 26.05.2016 aizvedīšu parādīt.

PVD inspektore I.Alksnīte saraksta pārbaudes aktu un ieraksta, ka nevar uzrādīt žurnālu un ka mēs (lopi skaitās uz vairākiem ģimenes locekļiem) esam pārkāpuši ACM ierobežojumus un pārvietojuši sivēnus uz Rēzeknes novadu, šķērsojot ACM 2.zonu. Paskaidroju, ka sivēnus tirgoju mājās un ja kāds ir pārvietojis manis audzētos sivēnus tad tie neesam mēs, bet pircējs. Parādu inspektorei Latvijas datu centra izsniegto deklarāciju un paskaidroju, ka tajā nav ailes kur prasītos norādīt pircēja novietnes adresi, vai atrašanās vietu. To, ka pircēja reģistrētā adrese, vai novietne ir Rēzeknes rajonā var redzēt tikai tad, kad deklarācijas tiek ievadītas LDC. Atbilstoši noteikumiem, dati LDC jāievada 7 dienu laikā no deklarācijas aizpildīšanas dienas,p.s. šajā laikā pircēji sivēnus var aizvest arī uz Ameriku.

Tutpinājumu lasiet nākamajā lapā

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.