Izputināts zemnieks šokēts par PVD rīcību

© f64

5.lapa

Vēl viena interesanta un nesaprotama lieta.

ACM ir konstatēts visās Baltijas valstīs un arī Polijā, apskatoties kartes par konstatētajiem gadījumiem, Latvija ir vissmagākā situācija. Mēģinot noskaidrot, kāpēc tā, kāds gudrs cilvēks paskaidroja, ka Latvijā tiekot uzskaitītas visas nomedītās mežacūkas, arī tās,kurām esot konstatētas tikai antivielas, pārējās valstīs uzskaita tikai slimās cūkas. Antivielas veidojoties, jo tā ir aizsardzības reakcija, ja cūkas saskaras ar slimību. Cūkas ar antivielām neesot slimas, bet viņām ir izstrādājusies imunitāte, tāpat notiktu, ja cūkas vakcinētu pret ACM.

Vai šādā veidā tiek mākslīgi parādīts, ka situācija ir sliktāka, kā patiesībā? Kāpēc? Kurš no tā ir ieguvējs? Latvijas zemnieki ir tikai zaudētāji. Kāpēc PVD strādā Eiropas lielražotāju interesēs, iznīcinot Latvijas tradicionālo cūkkopību. Vai tas tikai ir variants, lai palielinātu PVD budžetu, nerēķinoties ar zemnieku interesēm?

Varbūt PVD vajadzētu pievienot policijai un nosaukt par mājlopu un meža zvēru policiju, vai izveidot policijas SIA,,Ienākumi no sodītajiem zemniekiem”, tas vairāk atbilstu pašreizējai PVD būtībai!?" rosina nelaimīgais zemnieks.

Svarīgākais