Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra \ Personības

17.maijā notiks atvadīšanās no aktiera Pētera Liepiņa; tuviniekiem ir viens lūgums

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Rīgas krematorijas Lielajā zālē otrdien, 17.maijā, plkst.13 notiks atvadīšanās no 10.maijā mūžībā aizgājušā Dailes teātra aktiera Pētera Liepiņa.

Kā aģentūru LETA informēja Dailes teātra pārstāve Agnese Vārpiņa, mākslinieks tiks guldīts zemes klēpī I Meža kapos plkst.15.

Liepiņa ģimene lūdz cienīt piederīgo privātumu un nefotografēt, nefilmēt atvadīšanos no aktiera.

Liepiņš ir dzimis 1943.gada 28.maijā Ogres rajona Mazozolu ciemā kā jaunākais no sešiem veikalveža Jāņa Liepiņa un viņa sievas Ellas bērniem.

Mākslinieks mācījies Meņģeles pamatskolā, pēc tam - Ērglu vidusskolā. Pēc skolas beigšanas un dienesta Padomju armijā iestājies Dailes teātra ceturtajā studijā. Studiju laikā topošajam aktierim bija iespēja piedalīties režisora Pētera Pētersona izrādēs.

Dailes teātra ceturto studiju Liepiņš beidza 1971.gadā. Vienlaikus viņš ieguva Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultātes augstāko izglītību specialitātē "Profesionālā teātra un kino aktieris".

Liepiņš bija Dailes teātra aktieris kopš 1966.gada. Māksliniekam Dailes teātrī ir bijušas lomas vairāk nekā 150 izrādēs. Nospēlējis arī vairāk nekā 30 kinolomu.

1973.gadā Liepiņš kļuvis par Latvijas Teātra darbinieku savienības biedru, 1986.gadā saņēmis Latvijas PSR Nopelniem bagātā skatuves mākslinieka goda nosaukumu.

Savukārt 2002.gadā viņš saņēma balvu, kas nosaukta viņa vecākā brāļa Edgara Liepiņa vārdā. 2002.gadā aktieri apbalvoja ar IV šķiras Triju Zvaigžņu ordeni. Aktieris piecas reizes bija nominēts Spēlmaņu nakts balvai, divas reizes - "Lielā Kristapa balvai".