Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Kultūra \ Personības

Tēlniecei Olgai Šilovai piešķir "Goda jūrmalnieka" titulu

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Atzīmējot Latvijas Republikas Proklamēšanas dienu, Jūrmalas pašvaldība pasniegusi augstākos apbalvojumus par ieguldījumu Jūrmalas pilsētas attīstībā, un Goda zīme un tituls "Goda jūrmalnieks" piešķirts arī tēlniecei Olgai Šilovai, informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Elita Cepurīte.

Tēlniecei apbalvojums piešķirts par nozīmīgu ieguldījumu kultūras un vides bagātināšanā ar unikāliem mākslas objektiem Jūrmalā. "Nozīmīgs devums Jūrmalai ir 2020.gada septembrī Dubultos atklātā mākslinieces veidotā skulptūra "Aspazija kāpās"," atzina Cepurīte.

Šilova arī ieguvusi trešo vietu 2019.gadā pašvaldības rīkotājā projektu konkursā "Mākslinieciski augstvērtīga vides objekta izveide Jūrmalā", un jau pašlaik mākslinieces darbnīcā top vēl viena skulptūra, kas bagātinās pilsētvidi Jūrmalā.

Goda zīme piešķirta arī SIA "Sanare - KRC Jaunķemeri" valdes priekšsēdētājai, kurortoloģijas tradīciju turpinātājai un attīstītājai Elīnai Malkielai par pašaizliedzīgu darba ieguldījumu Covid-19 pandēmijas apstākļos. Pēc Malkielas iniciatīvas kūrorta rehabilitācijas centrs "Jaunķemeri" pandēmijas apstākļos nodrošināja SIA "Jūrmalas slimnīca" pacientu uzņemšanu un ārstēšanu.

Tāpat Goda zīme piešķirta Zinaīdai Tarasenko, Jūrmalas pilsētas Kauguru vidusskolas ilggadējai direktorei, par ieguldījumu izglītības attīstībā Jūrmalā. Tarasenko darba gaitas sāka 1972.gadā kā matemātikas skolotāja, direktores amatā strādājusi 25 gadus, profesionāli un mērķtiecīgi vadot izglītības iestādi, nodrošinot prasmīgu individuālo pieeju un radoši organizējot pedagoģisko procesu. Pašvaldībā pauda, ka Tarasenko ir radoša, iniciatīvas bagāta skolotāja un izglītības iestādes vadītāja, savas pilsētas un skolas patriote, Kauguru vidusskolas attīstībai veltījusi 48 darba gadus.

Bet apbalvojums "Par mūža ieguldījumu" piešķirts Jūrmalas Valsts ģimnāzijas skolotājai Vēsmai Reinkaitei par nozīmīgu devumu izglītības attīstībā. Reinkaite izglītības sistēmā Jūrmalā strādā 53 gadus, bijusi Jūrmalas 1.vidusskolas direktora vietniece, 17 gadus vadījusi Jūrmalas Skolu valdi, tagad māca skolēniem fiziku, veicinot jauniešu interesi par šo priekšmetu. Reinkaites audzēkņi daudzu gadu garumā uzrādījuši izcilus rezultātus mācību priekšmeta olimpiādēs, konkursos un zinātniski pētniecisko darbu konferencēs valsts mērogā. Savā pedagoģiskajā darbībā skolotāja veicinājusi ne tikai daudzu skolēnu, bet arī skolotāju individuālo izaugsmi.

Par nopelniem un ieguldījumu veselības aizsardzībā, kultūrā, izglītībā, sociālajā aprūpē, uzņēmējdarbībā, sportā, sabiedriskajā darbībā un par citiem īpašiem nopelniem piešķirti septiņi Jūrmalas pilsētas Goda raksti un trīs Atzinības raksti.

Jūrmalas pašvaldība augstāko apbalvojumu - Goda zīmi un titulu "Goda jūrmalnieks" - dibinājusi 2015.gadā. To saņēmis latviešu populārās mūzikas autors, komponists un pianists Raimonds Pauls, estrādes dziedātāja Laima Vaikule, SIA "Jūrmalas slimnīca" valdes priekšsēdētājs, Ķirurģijas nodaļas vadītājs Egons Liepiņš, uzņēmējs Lauris Aleksejevs, pludmales volejbola treneris Genādijs Samoilovs, operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko, Jūrmalas pašvaldības SIA "Kauguru veselības centrs" vadītājs Gundars Prolis, zinātnieks, novadpētnieks Valdis Gavars un ilggadējā Pumpuru vidusskolas direktore Irēna Kausiniece.

Balva "Par mūža ieguldījumu" piešķirta četrkārtējai Eiropas čempionei akadēmiskajā airēšanā, ķīmijas zinātņu doktorei un sabiedriskajai darbiniecei Dainai Šveicai un Jūrmalas Mūzikas vidusskolas klavierspēles pedagoģei Irēnei Štrausei.