Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra \ Personības

Videosaruna par ceļošanu ar "pasaules klaidoņiem" Strubergu un Grīnbergu

© Ekrānuzņēmums no Facebook/Apgāds "Jumava"

Apgāds "Jumava" publicējis videosarunu ar pasaules apceļotājiem Pēteri Strubergu un Ingūnu Grīnbergu.

Pēteris Strubergs ir Latvijas "Klaidoņu brālības" prezidents un atklāj, ka šobrīd brālībā ir 65 klaidoņi.

"Mēs nekur neklenderējam apkārt. Mēs ar lielu interesei, ar lielu pietāti pret ceļošanu esam apmeklējuši daudzas valstis un katrs klaidonis, cik vien viņš var spēt, vai nu raksta grāmatu, vai apraksta to kādā žurnālā savu ceļojumu, vai uzņem filmu," paskaidro Strubergs.

Sarunā tiek runāts arī par to kā ceļot tad, kad nedrīkst ceļot, kā arī par Latvijā un pasaulē notiekošo. Aizmirstas netika, protams, arī grāmatas.

Sarunā tiek atklāts, kas ir "Klaidoņu brālība" un kliedēts mīts, ka klaidoņi ir "bomži". Kā norāda sarunas vadītājs, no Alojas nācis Latvijas galvenais klaidonis - Džeims Krogzemis, kurš ar kuģi "Klaidonis" ieradās Latvijā un pārcēlās uz dzīvi Alojā. Rezultātā nodibināta "Klaidoņu brālība".

Pēteris Strubergs ir aizrautīgs pasaules apceļotājs, kurš pabijis 80 pasaules zemēs. Raksta ceļojumu aprakstus, kurus regulāri publicē preses izdevumos. Strubergs ir arī sešu grāmatu autors.

Ingūna Grīnberga ir mūziķe un ērģelniece, kura bijusi vairāk kā deviņdesmit valstīs. Kā Ingūna atklājusi portālam "lsm.lv", viņa savos ceļojumos ir piedzīvojusi daudz - viņu ir mēģinājuši nogalināt, viņa ir slīkusi, Kostarikā viņu ir mēģinājusi sadzelt indīga raja, viņa ir tikusies ar Nelsonu Mandelu un Jasiru Arafatu.

"Jumava" ir viena no lielākajām un vecākajām izdevniecībām Latvijā.