Liene Šomase dzimšanas dienu nesvinēs

© personīgais arhīvs

«Balle šodien noteikti nebūs, jo man ir ļoti daudz jāstrādā,» saka populārā dziedātāja un LNT raidījuma Dzintara dziesmas vadītāja Liene Šomase. Viņu šodien sveicam dzimšanas dienā!

Dziedātāja atklāj, ka savulaik bijusi liela ballētāja. «Ja nemaldos, tad astoņpadsmit, deviņpadsmit, divdesmit, divdesmit viens un divdesmit divi gadi tika ui kā svinēti! Ar pirtīm, baseiniem, ar dīdžejiem un simt draugiem... Kā tik tur nebija! Bet, kopš man piedzima meitiņa, daudz kas mainījās. Loģiski, ka tad daudz kas mainās,» saka šodienas gaviļniece, uzsverot, ka tagad viņai ir citas vērtības un prioritātes.

Liene Šomase saka, ka šodien, savā dzimšanas dienā, viņa būs mēģinājumā. «Es ļoti daudz strādāju, ne tikai dziedu, nodarbojos ar visu ko,» viņa teic un priecīgi piebilst, ka pagājušajā nedēļā Latvijas radiostacijās nākusi klajā jauna latviešu dvēseles dziesma Es esmu latvietis, ko viņa ierakstījusi kopā ar dziedātāju Jāni Moiseju, kurš ir arī teksta un mūzikas autors. «Tās pavadījums ir latviskā blūza stilā,» dziedātāja atklāj un atgādina, ka pagājušajā gadā abi kopā ierakstījuši estrādes hitus Mīlēšu Tevi un Podziņa un diedziņš, kas daudzas nedēļas bija Latvijas estrādes mūzikas spēlētāko dziesmu topā. Dueta jaunās dziesmas video prezentācija gaidāma 15. novembrī raidījumā Dzintara dziesmas.

Liene Šomase stāsta, ka jau trīs gadus viņa ļoti nopietni strādā ar savām audzēknēm – ja pērn bija trīs meitenes, tad šogad ir jau piecas. «Atdodu viņām visu savu pieredzi, ko jau esmu ieguvusi un ko paralēli vēl iegūstu, daudz komunicējot ar profesionāliem mūziķiem, pedagogiem, skatoties un mācoties, kas notiek mūzikā ārpus Latvijas. Jau otro gadu manas audzēknes akcijas Labo darbu nedēļa ietvaros uzstājās pirms hokeja kluba Dinamo Rīga Labo darbu spēles. Skatījos, kā viņas dzied, un ļoti, ļoti lepojos! Viņas man ir gluži kā otrs bērns,» saka dziedātāja, uzsverot, ka pirmais noteikti vienmēr būs pašas meitiņa. Gabrielai ir tikai četri gadi, bet viņa jau dzied un dejo, un aizvadītajā vasarā jau uzstājusies divos koncertos Kuldīgas pilsētas svētkos. «Vienu dienu mēģināja izņemt no kastes manu saksofonu, gribēja spēlēt. Nu, jā, man ir muzikāls bērns,» dziedātāja priecīgi nosaka un turpina: «Vasarā bijām trijās nometnēs, no kurām viena bija radošā nometne Bildes. Viņa arī apzīmēja savu sētas dēlīti, un tagad tas apskatāms tirdzniecības centrā Spice, par ko pati ir ļoti lepna. Tas bija tik interesanti – skatīties, kā viņa tur otu, krāsu paleti... Ir, ir man māksliniece un radoša būtne, par ko man, protams, ir ļoti liels prieks!» laimīga ir mazās Gabrielas mamma.

Dziedātāja ar prieku gaida arī decembri, kad atkal tiks spēlēta izrāde Sniegbaltītes skola. Jau ieplānotas vairāk nekā 40 izrādes visā Latvijā. «Sadarbojos arī ar nodibinājumu palīdzēsim.lv, un man ir ļoti liels prieks, ka, pateicoties savas audzēknes mammai Dacei Spurai, kura uzrakstīja projektu, esam izcīnījuši četrus tūkstošus eiro, par ko iegādāties mūzikas instrumentus kādam bērnunamaminternātskolai. Nedrīkstu atklāt, kuram. Decembrī brauksim un dāvināsim, un viņiem tas būs pārsteigums.».