Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Noklausies! "Dod pieci!" šī gada himnu radījusi grupa "Sudden Lights" un Gustavo

© f64.lv, Kaspars Krafts

Par labdarības akcijas "Dod pieci!" himnu šogad kļuvusi grupas "Sudden Lights" un Gustavo sarakstītā dziesma "Adata un diegs", informē akcijas autori.

Dziesmas simboliskais vēstījums izgaismo šī gada labdarības maratona mērķi - aicināt sabiedrību palīdzēt riskam pakļautiem bērniem un jauniešiem, pauž sabiedriskā medija pārstāvji.

Labdarības maratona rīkotāji norāda, ka Latvijā šobrīd ir vairāk nekā 10 000 bērnu un jauniešu jeb vidēji viens bērns no katras klases, kurš meklē patvērumu uz ielas, klaiņo, neapmeklē skolu, lieto apreibinošas vielas vai ir soļa attālumā līdz nozieguma izdarīšanai. "Par to esam atbildīgi mēs, pieaugušie," uzsver akcijas autori.

"Dod pieci!" himnas tradīcija sākās 2016.gadā ar dziesmu "Nepārlaužams", ko izpildīja Aija Vītoliņa, Māra Upmane-Holšteine, Aija Andrejeva, Marta Grigale, Goran Gora, Ralfs Eilands, Dons, Markus Riva, Jānis Aišpurs, Lauris Valters, Jānis Stībelis, VIŅA, ansis, Edavārdi, Ozols, Reiks, Justs, Intars Busulis, Latvian Voices, Mārcis Auziņš, DJ Rudd.

Sabiedrisko mediju labdarības maratons "Dod pieci!" šogad no 15.decembra līdz 21.decembrim aicinās palīdzēt riskam pakļautajiem bērniem un jauniešiem. Šī gada labdarības maratona "Dod pieci!" mērķis ir dot iespēju bērniem un jauniešiem ar uzvedības problēmām izrauties no nelabvēlīgas vides un veidot motivētu, drošu, garīgi un fiziski veselīgu nākotni.

Organizatori ziņo, ka kampaņas laikā saziedotie līdzekļi nonāks pie bezpeļņas organizācijām, kas sniedz profesionālu palīdzību bērniem un jauniešiem, kuri palikuši bez pienācīgas ģimenes aprūpes, cietuši no vardarbības un citiem noziegumiem, pašiem radušās uzvedības problēmas. Par saziedotajiem līdzekļiem organizācijas sniegs viņiem piemērotus pakalpojumus, sākot no speciālistu konsultācijām, pirmās nepieciešamības lietu iegādes un beidzot ar atbalsta personas jeb mentora meklējumiem.

Šī gada labdarības maratona vēstnesis ir Latvijas Radio 2 programmu vadītājs un organizācijas "Latvijas Bērnu atbalsta fonds" vadītājs Kaspars Markševics, kurš pats savulaik astoņus gadus pavadījis nošķirts no ģimenes bērnunamā, informē organizatori.

"Dod pieci!" šogad notiks desmito reizi.