Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Ryvendir “Loremaster”

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 11. jūnijā, festivāla “Zobens un Lemess” ietvaros savu digitāli izdoto albumu “Loremaster” prezentēs Liepājas “folk / melodic death metal” (vismaz viņi paši sevi tā pozicionē) “Ryvendir” – droši vien būs gana jaudīgi, jo tieši tā šī grupa pērn sevi nodemonstrēja, uzstājoties Suntažu pusē notikušajā minifestivālā “Brūzis”.

Tiesa, ar jauno albumu ir mazliet dīvaini - 2020. gada aprīlī grupa jau izdeva ierakstu ar līdzīgu nosaukumu “The Loremaster”, tikai tas bija EP jeb minialbums ar četrām dziesmām. Visas četras iekļautas arī pilnajā albuma versijā - “The Story Of Eanok”, “The Realm Of Ryvendir”, “Shadow Of The Flame” un “A Burning Farewell”, tātad no jauna divu gadu laikā klāt nākušas tikai piecas dziesmas… Nu labi, tā beigu galā ir “Ryvendir” darīšana, ko viņi uzskata par albumu, kā to piesaka, un kādus gabalus tajā iekļauj. Diez ko daudz informācijas par šo darbu nav, atskaitot to, ka tas ierakstīts “KS Records” (tātad pie Kārļa Šteinmaņa). “Ryvendir” sastāvs: Jegors Stepanovs (vokāls), Dmitrijs Gavrilovs (ģitāra), Viktors Babijs (ģitāra), Aigars Freimanis (bass) un Andris Pūķis (bungas).

PAR. Lielākais “Ryvendir” spēks, kā jau tas minēts, ir “dzīvās” uzstāšanās, kurās vokālists liek publikai pamatīgi un no sirds aizmirsties, bet šādi koncerti taču nebūtu iespējami bez tajos spēlējama materiāla - te nu tas ir! “Loremaster” klausāms vienā elpas vilcienā, tomēr uz kopējā metālfona ir viens gabals, kas liek īpaši saausīties - “Warmonger”. Kopumā nav ne vainas - spēcīgi, jaudīgi un enerģiski, kā jau tas metālmūzikā pienākas.

PRET. Dīvainības albuma sakarā turpinās ar “Ryvendir” pieteikto stilu - “folk / melodic death” manierei te patiesībā atbilst tikai daži gabali ar vienīgo dziesmu latviski “Pagānu dusmas” priekšgalā, bet lielākoties šis skaņu materiāls drīzāk atbilst metālkoram. Turklāt idejiski ne pārāk bagātam.