Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

“Placebo” iesildīs pašmāju “Purple Negative” un igauņu “Sibyl Vane”

© Publicitātes foto

Pērnavieši “Sibyl Vane” un rīdzinieki “Purple Negative” apstiprināti par slavenās britu rokgrupas “Placebo” 22. jūnija koncerta Siguldas pilsdrupās īpašajiem viesiem.

Britu alternatīvā roka zvaigznes “Placebo” Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies savas vasaras festivālu turnejas ietvaros, kurā labi zināmos hitus papildinās arī nesen iznākušās dziesmas no albuma “Never Let Me Go”. Jāpiebilst, ka “Biļešu serviss” tīklā pārdošanā palikušas tikai 200 biļetes (dati uz ceturtdienas pēcpusdienu) - pieprasījums ir milzīgs!

Par koncerta iesildītājiem. “Purple Negative” ir indī/alternatīvā roka grupa no Rīgas, kas ar atmosfēriskām skaņām, ietekmēm no pankroka un grandža, kā arī rokmūzikas enerģiju koncertos spēj aizraut un iekustināt pat vismierīgākos klausītājus. Grupas sastāvā darbojas Elīza Daine (vokāls/ģitāra), Roberts Gromovs (ģitāra), Rūdolfs Roļskijs (basģitāra) un Emīls Lapiņš (bungas). Savukārt “Sibyl Vane” savā mūzikā apvieno indīpopu ar postpanku un 90. gadu alternatīvā roka elementiem. Grupas izteiksmīgais un melanholiskais skanējums savu individualitāti iegūst, pateicoties apvienības līderes - vokālistes, dziesmu autores un ģitāristes - Helēnas Randlahtas atpazīstami unikālajai balsij un harizmātiskajam tēlam. “Sibyl Vane” muzikālās izpausmes tiek salīdzinātas ar tādiem māksliniekiem kā PJ Harvey, Anna Calvi, “The Cranberries”, “Depeche Mode”, Lykke Li un pat “System Of A Down”.

Interesanti, ka abas šīs brigādes - “Purple Negative” un “Sibyl Vane” - pērn uzstājās kopā mākslas telpā “Noass”, tikai toreiz mūsējie iesildīja igauņus. Šogad pērnavieši ar diviem koncertiem pavisam nesen jau pabija Latvijā - brīvdabas festivālā “FoRest” un klubā “Depo”.