Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

LTV svētdien translēs starptautisku labdarības koncertmaratonu

© Publicitātes foto

Šo svētdien, 27. martā, pulksten 18:30 Latvijas Televīzijā (LTV1) tiks translēts starptautisks labdarības koncertmaratons “Save Ukraine - #StopWar”, kas notiks Varšavā. Tā mērķis ir izrādīt atbalstu Ukrainai.

Ikviens aicināts šo koncertu ne vien skatīties mājās, bet arī doties pilsētvidē un atbalstīt Ukrainu, vērojot pasākumu uz lielajiem ekrāniem - arī Latvijā. Pie mums ekrāni tiks izvietoti Rīgā pie Kongresu nama, Siguldā - koncertzālē “Devons”, Mālpils Kultūras centrā, kā arī Vienības laukumā Daugavpilī.

Latviju šajā maratonā pārstāvēs grupa “Prāta Vētra”, kā arī Katrīna Gupalo un draugi. Dalību apstiprinājuši arī tādi pasaulslaveni mākslinieki kā, piemēram, “Imagine Dragons”, “Nothing But Thieves”, “Fatboy Slim”, Kreigs Deivids, Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāji Salvadors Sobrals un Netta, arī ukraiņu mākslinieki Dakha Brakha, Ruslana, “The Hardkiss”, Džamala, “Monatik”, Alyona Alyona un citi.

Plānots, ka koncerts ilgs divu stundu garumā, un tas tiks pārraidīts vairākos televīzijas kanālos aptuveni 20 valstīs Eiropā un pasaulē, kā arī dažādās straumēšanas platformās un sociālajos tīklos. Pirms pārraides, tās laikā un pēc tās tiks vākti līdzekļi, kas tiks novirzīti Ukrainas humanitārajai krīzei, kas radusies Krievijas militārā iebrukuma rezultātā.

Labdarības TV maratonu “Save Ukraine - #StopWar” rīko medijs “1+1” un “Atlas Festival” komanda kopā ar atbalstu no nacionālā telekomunikāciju uzņēmuma “Kyivstar” un Ukrainas Kultūras ministrijas. Tā norisi Latvijā koordinē “Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports”.

Labdarības TV maratona grafiskais simbols, kas kalpo par pamatu visai tā vizuālajai komunikācijai, ir saulespuķe, ko radījis ukraiņu mākslinieks Daniels Skrypnyk. Pasākuma rīkotāji atzīst, ka šāda sadarbība var uzrunāt plašāku auditoriju, jo Daniela darbus apbrīno cilvēki daudzās pasaules valstīs.