“Arcade Fire” izdod jaunu videoklipu un izziņo albumu

© Publicitātes foto

Pēc vairākiem noslēpumainiem ierakstiem sociālo tīklu vietnēs, kanādiešu indīroka grupa “Arcade Fire” izdevusi jaunu dziesmu “Lightning I, II” un arī tās video klipu.

Šis ir pirmais singls kopš 2017. gadā izdotā albuma “Everything Now”, kura pasaules turnejas laikā grupa viesojās arī Mežaparka Zaļajā estrādē. “Arcade Fire” paziņojuši arī par sestā albuma “WE” izdošanas datumu - tas gaidāms 6. maijā. Albums tiks izdots “Columbia Records” paspārnē.

Albuma “WE” autori ir grupas solists Vins Batlers, grupas dalībniece Režīna Šasēna un britu producents Naidžels Godričs. Ieraksti tapuši Ņūorleānā, Elpaso un citur, un ilgais mūzikas rakstīšanas process destilēts 40 minūšu ilgā eposā. Dziesmas caurvij gan spēki, kas atrauj mūs no tuvajiem, gan apņēmība tos pārvarēt. Albums sadalīts divās daļās: pirmā daļa “I” jeb “es” vēstīšot par bailēm un vientulību izolācijā, bet otrā daļa “We” jeb “mēs” būšot pilna prieka par atkalsatikšanos.

Kultūra

Viņa ir kā skaista salapojusi, ziedoša liepa vasaras plaukumā, savā sievišķīgajā trauslumā un spēkā vienlaicīgi. Pārcietusi milzīgus pārbaudījumus dzīvē, Dārta Daneviča atzīta par 2023. gada labāko aktrisi par darbu monoizrādē “Zēni nav meitenes”, kas būs redzama Dailes teātra repertuārā arī jaunajā teātra sezonā. Par savu gatavošanās rutīnu katrai izrādei, par uzlabojamo savā teātrī, par darbu kopā ar Holivudas zvaigzni Džonu Malkoviču ekskluzīvā intervijā “nra.lv” stāsta Dārta Daneviča.

Svarīgākais