Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Arī Daugavpils sadūšojas Ukrainas atbalsta koncertam

© Publicitātes foto

Lai gan Ralfs Eilands jau pirms krietna laika piedāvājās rīkot atbalsta koncertu Ukrainai arī Daugavpilī – tuvāk agresorvalstu robežām, pilsēta ar akceptu ilgu laiku vilcinājās. Taču labāk vēlu, nekā nekad – kļuvis zināms, ka pasākums notiks 3. aprīlī pulksten 17 Daugavpils Kultūras pilī.

Ukrainas atbalsta koncertā pulcēsies vairāki Latvijā zināmi mūziķi, un to būs iespējams vērot arī tiešraidē uz ekrāna Daugavpilī, Vienības laukumā. Plānots, ka koncertā piedalīsies Aija Andrejeva, Anmary, ansis, Antra Stafecka, Atis Ieviņš, “Bez PVN”, “Dabasu durovys”, “Dagamba”, “Elpa”, Intars Busulis, Katō, “Kautkaili”, “Laika Suns”, Patrisha, rolands če, “Sudden Lights”, “Tautumeitas”, “The Sound Poets” u.c., kā arī folkloras kopa “Svātra”, kamerorķestris “Daugavpils Sinfonietta”, orķestris “Daugava” un koris “Daugava”. Sadarbībā ar labdarības organizāciju Ziedot.lv, pasākuma laikā tiks vākti ziedojumi Ukrainas atbalstam - būs iespēja veikt skaidras naudas ziedojumus Ziedot.lv kastītēs, kā arī cilvēki tiks aicināti zvanīt uz ziedojumu numuru 9000 6086 (maksa par zvanu 1,42 eiro). Protams, Daugavpils Kultūras pils nav bezmēra, tāpēc par biļešu iegādi interesentiem vajadzētu domāt savlaicīgi.

Grupas “Dagamba” līderis Valters Pūce uzsver, ka dot kaut nedaudz gaismas šajā tik sarežģītajā un grūtajā laikā ir ļoti svarīgi.

“Paralēli karam Ukrainā, notiek informatīvais karš arī pie mums. Tas, ko mēs kā mūziķi varam darīt šajā situācijā, ir runāt par to ar saviem klausītājiem, lai pēc iespējas vairāk mazinātu propagandas iznīcinošo spēku. Ir ļoti sāpīgi skatīties uz šo visu, jo mums ir ļoti daudz tuvu draugu Ukrainā, ar kuriem sazināmies gandrīz katru dienu. Viņi saka lielu paldies, ka mēs rīkojam koncertus Ukrainas atbalstam, jo tas viņiem palīdz rast spēku un motivāciju cīnīties pret šīm kara šausmām.”