Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Apollonium 89 radījusi dziesmu romantiskiem Ziemassvētkiem

© Publicitātes foto

Mūziķe Apollonium 89 jeb īstajā vārdā Samanta Brante laidusi klajā pašas sacerētu un radītu Ziemassvētku dziesmu “This Christmas”.

“This Christmas” ir romantiska dziesma retro elektroniskās mūzikas jeb synthwave žanra skanējumā. Dziesma rada noskaņu it kā tā būtu radīta astoņdesmitajos, par ko liecina pavadījumā izmantoto sintezatoru un retro elektronisko basa celiņu skaņas. Dziesmas ideja tapusi kā turpinājums romantiskam stāstam, kas aizsākts zviedru izpildītāja Forêt De Vin Ziemassvētku dziesmās “It’s Christmas” un “Carol”. Tas ir stāsts par izirušām attiecībām, vēlēšanos atkal būt kopā un satikšanos Ziemassvētkos.

Samanta Brante vēl nesen sevi pieteica Latvijas popmūzikā ar dziesmu “Uguns zīmes”, savukārt mūzikas lauciņā ar segvārdu Apollonium 89 jau darbojas kopš 2020.gada, kad tika izdots instrumentālais skaņdarbs “Fearless Attractions”. Muzikālā darbība nodalīta ar atsevišķiem skatuves vārdiem, jo ar oficiālo vārdu izdotas dziesmas pop žanrā un latviešu valodā, taču projekts Apollonium 89 spēlē tieši retro elektronisko mūziku un dziesma angļu valodā.

Kā ierasts, arī “This Christmas” Samanta gan komponējusi, gan izpildījusi, gan arī producējusi pašas spēkiem. Dziesmai ir pieejama arī instrumentālā versija “This Christmas (Instrumental Version)”. Tālākajā darbībā paredzēts pārsteigt ar jauniem skanējumiem arī citu mūzikas žanru niansēm.