Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Koncertzālē “Cēsis” viesosies pianisma virtuozi Osokini

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 28. augustā, koncertzālē “Cēsis” izskanēs ilgi gaidīts koncerts, kurā klausītājus priecēs trīs pianisti – Andrejs, Georgijs un Sergejs Osokini.

Latvijas pianisma mākslas zīmols - divi dēli un tēvs Osokini - ir izcila vēriena virtuozi, klavierspēles pētnieki un dziļi mākslinieki, kuru radītās programmas vienmēr ir īpašs notikums klaviermūzikas mīļotājiem. Cēsis skanēs Aleksandra Skrjabina, Frederika Šopēna, Roberta Šūmaņa, Morisa Ravēla, Pētera Čaikovska un Emīla Dārziņa opusi gan solo, gan divām un trim klavierēm.

“Mēs visi esam ļoti noilgojušies pēc kopā muzicēšanas un esam saviļņoti, ka tiksimies tieši Cēsu koncertzālē, kas mums ir ļoti mīļa, un kur būt vienmēr ir liels prieks un gandarījums. Šī ir sevišķa vieta, kas zāles atmosfēras dēļ liek muzicēt ar īpašu iedvesmu, arvien meklējot jaunas un pārpasaulīgas emocijas,” tā pianisti.

Koncertam Cēsīs Osokini sagatavojuši saviļņojošus un romantisma piepildītus klavierdarbus, kas ļaus demonstrēt gan katram savas meistarības šķautnes, gan piedzīvot kopīgās saspēles prieku. Jāpiebilst, ka 2020. gadā Andrejs Osokins bija Koncertzāles “Cēsis” rezidences mākslinieks, bet pasaulē nepieredzēto apstākļu dēļ no ieplānotajām trim īpaši gatavotām koncertprogrammām izskanēja tikai viena.