Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Kultūrtelpā “M/Darbnīca” norisināsies starptautiska vasaras sezonas noslēguma koncertsērija

© Publicitātes foto

No 25. augusta līdz 1. septembrim kultūrtelpā “M/Darbnīca” K. K. fon Stricka villas kompleksā norisināsies starptautiska vasaras sezonas noslēguma koncertsērija, kurā uzstāsies amerikāņu “r&b” kvintets “The CieL Experience”, globālās mūzikas duets “MiraMundo”, zviedru džeza dziedātāja Lizelote Ēstbloma, kā arī Elza Rozentāle un modulārā džeza projekts “Ten Ka”.

Iesāks šo koncertsēriju jau 25. augustā dziedātāja Elza Rozentāle ar koncertprogrammu “Tribute to Nina Simone”. Hipijiski dumpinieciskās amerikāņu pianistes un dziedātājas skaistākās dziesmas Elza izpildīs kopā ar pianistu Tomu Mikālu, bundzinieku Kasparu Kurdeko, ģitāristu Kasparu Vizuli, kontrabasistu Tomu Poišu, un apvienības “Coco'nuts” dziedātājām Mariju Valmieru un Inesi Bērziņu.

26. augustā modulārā džeza bezmaksas performanci piedāvās projekts “Ten Ka”, bet 27. augustā kopā ar pianistu Tuomo Ūsitalo, kontrabasistu Tomu Poišu un bundzinieku Ivaru Arutjunjanu uzstāsies zviedru dziedātāja Lizelote Ēstbloma (Liselotte Östblom). Viņa ir Londonā dzīvojoša vokāliste un producente, kura apvieno džeza un soulmūzikas skanējumu ar gospeli un dažādiem eksperimentāliem ritmiem. Lizelote ir starptautiskā džeza vokālistu konkursa “Riga Jazz Stage 2019” laureāte un šobrīd strādā pie sava debijas albuma “A Paintbrush Unfold” turpinājuma, kas tiks izdots jau šajā rudenī.

Savukārt 28. augustā bezmaksas koncertā uzstāsies “r&b”, hiphopa un tradicionālās Haiti mūzikas samiksētāji ar amerikāņu džeza tradīciju - kvintets “The CieL Experience” no Floridas. Saksofonists un grupas līderis Klodens Luī (Claudens Louis) drosmīgi metas dažādu mūzikas žanru izpētē, kurā viņam ar savu dažādu kultūru un muzikālo pieredzi palīdz arī pārējie apvienības dalībnieki. Pēc koncerta iecerēts arī “jam session”.

Visbeidzot 1. septembrī kultūrtelpas “M/Darbnīca” terasē uzstāsies starptautisks duets no Barselonas - “MiraMundo”, kas ir globālās mūzikas apvienība un mēdz uzstāties arī lielākā sastāvā, taču koncertam Rīgā sagatavots tās muzikālais koncentrāts, ko piedāvās brazīliešu ģitārists Luiss Mura (Luiz Murá) un meksikāņu kontrabasists Ernesto Vargass Agila (Ernesto Vargas Aguila), šoreiz piedaloties arī vitālajai latviešu vijolniecei un ukuleles spēlētājai Katrīnai Dimantai. “MiraMundo” muzikālo ceļojumu virza nemitīgi pētījumi par to, kā identificēt un izteikt visus kultūras elementus, kas veido viņu pašu identitāti - grupas līdera Luisa Muras dzīslās plūst japāņu, itāliešu, portugāļu un brazīliešu asinis. Izmantojot mūziku, mākslinieks piedāvā klausītājiem iespēju izbaudīt īstu “umami”, kas ir aizguvums no japāņu kultūras - vārds, kas raksturo vienu no cilvēka pamatgaršām. Tā ir garda, harmoniska garša, kas radīta, apvienojot ļoti dažādas sastāvdaļas.

“Vēl pavasarī šķita, ka pandēmijas laiks nav labākais, kad uzsākt jaunas kultūrtelpas darbību, taču šovasar pierādījās, ka vismaz emocionāli ir tieši pretēji - esam ļoti gandarīti par mūsu vasaras koncertus apmeklējušo, nenoslēpjami laimīgo publiku,” saka kultūrtelpas “M/Darbnīca” vadītāja Maija Moira Mazanova. “Šīs patiesās emocijas un daudzskaitlīgais apliecinājums, ka mūsu paveiktais ir pēc kultūrdzīves izslāpušajiem cilvēkiem tik tiešām nepieciešams, dod spēku turpināt, tādēļ gatavojam plašu kultūrprogrammu arī rudens sezonai. Noteikti turpināsim arī džeza “jam session”, kas jau kopš kultūrtelpas atvēršanas pirmās dienas kļuvusi par mūsu tradīciju un platformu jaunajiem, talantīgajiem un drosmīgajiem džeza mūziķiem!”