Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

VIDEO: Liepājas Simfoniskais orķestris par godu Lieldienām izpilda kompozīciju "Hallelujah"

© Indulis Pelnēns

Sadarbībā ar Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāli ir tapis audiovizuāls sveiciens Lieldienās, pauž Liepājas Simfoniskais orķestris.

Audiovizuāls sveiciena pamatā ir interpretācija izcilā kanādiešu dzejnieka, rakstnieka un dziesmu autora Leonarda Koena kompozīcijai "Hallelujah", ko mēdz uzskatīt par vienu no visu laiku izpildītākajām dziesmām mūsdienu pasaulē. Aranžiju šai versijai veidojis Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķis - trompetists Jānis Ivuškāns.

Populāro kompozīciju atskaņo Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi - sitaminstrumentāliste Marta Kauliņa un mežradznieki Ingus Novicāns, Mārcis Auziņš, Aivars Vadonis un Edgars Kalniņš jeb Liepājas Mežragu kvartets, kas šobrīd ir vienīgais aktīvi muzicējošais profesionālais mežragu kvartets Latvijā.

Video filmēts vēlīnā baroka stilā celtajā Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē, kas vēl aizgājušā gada pavasarī beidzot piedzīvoja pilnīgu fasādes rekonstrukciju. Katedrāles interjeru raksturo rokoko stila greznība un krāšņums, bet tās unikālākā vērtība ir pasaulē lielākās nepārbūvētās mehāniskās ērģeles, ko būvējis viens no sava laika Eiropas izcilākajiem meistariem.