Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

"Lielās mūzikas balvai" pieteikta kategorija par radošu māksliniecisko darbību Covid-19 laikā

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

"Lielās mūzikas balvas 2020" žūrija šogad pieteikusi jaunu kategoriju - "Par radošu, drosmīgu un inovatīvu māksliniecisko darbību Covid-19 krīzes apstākļos", informēja VSIA "Latvijas koncerti" pārstāve Rinta Bružēvica, norādot, ka šogad nebūs kategorijas "Gada uzvedums".

Pēc Bružēvicas paustā, jaunajā kategorijā ir nominēti koncerts "Mālera Piektā un RIXC", kas notika 13.martā Lielajā ģildē, koncerts - performance "Viens", kas notika 24.jūlijā koncertzālē "Latvija" un muzikāli performatīvs piedzīvojums "Kamēr… upē", kuru varēja vērot Gaujas krastā 25.jūlijā.

"Lielās mūzikas balvas" žūrijas locekle, muzikoloģe, Latvijas Televīzijas Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle atzīmēja, ka šajā kategorijā paredzēts izcelt radošu, drosmīgu un inovatīvu pieeju, to - kā mūzikas ideja šajā laikā ir nodota klausītājiem neparastās formās, saglabājot augstāko kvalitāti.

"Lielās mūzikas balvas" pasniegšanas ceremonija notiks 2.martā. Pasākumu tiešraidē atspoguļos Latvijas Televīzijas 1.kanāls un Latvijas Radio 3 - "Klasika".

Lielā mūzikas balva ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā, kuru organizē Kultūras ministrija un VSIA "Latvijas Koncerti".