Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

RECENZIJA: Shawn Mendes "Wonder"

© Publicitātes foto

Šons Mendess pirms septiņiem gadiem vēl tikai lika savas populāru dziesmu kaverversijas vietnē “Vine”, bet nu jau viņš ir pasaules līmeņa “popstārs” – lūk, ko mūsdienās spēj internets!

Un, protams, menedžeris Endrjū Gertlers, kurš tur pamanīja šo kanādiešu jaunekli (22 gadi) un piedāvāja noslēgt līgumu ar “Island Records A&R”. 2014. gada jūlijā izdotais EP un nākamajā gadā tam sekojošais pilnais disks “Handwritten” puisim deva pirmos popularitātes bonusus, kurus stiprināja Amerikas un Kanādas Top 10 iekļuvušais, bet Britu salās pat topa pašu augstāko pakāpienu sasniegušais singls “Stitches”. Gan “Handwritten”, gan arī nākamais Šona studijas albums “Illuminate” (2016) štatos bija Nr.1, ar ko viņš iegāja vēsturē kā viens no pieciem dziedātājiem, kuriem tas izdevies vēl pirms pilngadības sasniegšanas. 2018. gada maijā izdotais “Shawn Mendes” jau gozējās pirmajā pozīcijā abpus Atlantijas okeānam, un diez vai nupat klajā nākušajam Šone ceturtajam studijas albumam gaidāms citādāks liktenis. Lai gan “Metacritic” kopējā rangā šim darbam tikuši nožēlojamie 64 punkti (no 100), nav nemaz tā, ka mūzikas kritiķi būtu šo komercmūzikas produktu nolīdzinājuši līdz ar zemi.

“Šis ir neapstrīdams jauneklīgas kaisles un mūžības moku sajaukums,” raksta respektablais izdevums “Rolling Stone”.

PAR. Lai nebūtu pašam nekas jādomā, atliek vien atsaukties uz “USA Today”, kas atgādina, ka šī ar lielu mīlestību un spožumu ierakstītā darba autors ir tikai 22 gadus jauns, taču viņš pats ir visu šo dziesmu autors, un, “par spīti savam nelielajam gadu skaitam, spēj radīt niansētas melodijas, kas aizkustina jūsu sirds stīgas”, kā arī “ļaujot faniem tikai iztēloties, uz ko viņš būs spējīgs savā tālākajā karjerā.” Skaista tituldziesma, izcelt vēl varētu arī ritmisko “Higher”, taču pāri visam, protams, ir kopdziesma ar slaveno novadnieku un stilistisko līdzinieku Džastinu Bīberu “Monster”.

PRET. Albumā iekļautas 14 kompozīcijas ar kopējo garumu 39 minūtes, taču pietiek tikai ar 1 minūti un 2 sekundes garo “Intro” un Mendesa balsi tajā, lai saprastu, ka šis albums visinteresantākais būs LGBT kopienai. Ar to arī beidzam, ļoti saldsīrupains pasākums.