Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Maija Kovaļevska uzstāsies Liepājā

© LSO publicitātes foto

Latviešu operdīva Maija Kovaļevska piedalīsies 28. Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā. Vispirms koncertzālē Lielais dzintars viņa uzstāsies 13. martā, piedāvājot kamermūzikas programmu Dziesmas un noktirnes. Savukārt 14. martā noslēguma koncertā izcilā māk- sliniece kopā ar LSO Atvara Lakstīgalas vadībā izpildīs populāru operu ārijas.

13. martā pulksten 19 zvaigžņu festivāls aicina baudīt Maijas Kovaļevskas dziedājumu salonmūzikas koncertā pēc 19. gadsimta parauga - mājīgā gaisotnē, kur mūziķi un klausītāji ir ciešā tuvumā un domā līdzīgas domas. Maijas Kovaļevskas izpildījumā skanēs Lūcijas Garūtas un Jāņa Mediņa radītās dziesmas. Pie klavierēm šajā programmā sēdīsies vēl viena zvaigzne - Čīlē dzīvojošais latviešu virtuozs un augstskolas docētājs Armands Ābols. Pianista solo sniegumā šajā koncertā skanēs arī Šopēna 9. opusa populārās noktirnes (naktsmūzika) un Šūmaņa Bērnu ainu izlase. Savukārt Rīgas kamerkora Ave Sol vīru grupa bagātinās programmu ar Franča Šūberta kordziesmām. Koncertā piedalīsies arī

ģitārists Māris Kupčs un diriģents Jurģis Cābulis.

Savukārt 28. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla noslēguma koncertā 14. martā Maija Kovaļevska uz skatuves kāps kopā ar Liepājas simfonisko orķestri diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Programmā iekļautas populāru operu ārijas. «Ar šiem koncertiem piepildīsies kāds mans sens sapnis - uz vienas skatuves mūzikā tikties ar izsmalcināto pianisma virtuozu Armandu Ābolu. Patiesi apbrīnoju Armanda degsmi un neatlaidību, viņa muzikālo inteliģenci un tehniku. Turklāt tas nemaz nenotiek tik bieži, ka uz skatuves kopā muzicē tuvi radi. Un šī tuvība nav tikai radniecībā, bet arī izpratnē par mūziku,» saka Maija Kovaļevska. Jāpiebilst, ka festivāla noslēguma pasākumā Armanda Ābola izpildījumā skanēs Ludviga van Bēthovena Ceturtais klavierkoncerts - viens no visu laiku skaistākajiem žanra paraugiem.

28. Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā paredzēti pieci koncerti no 7. līdz 14. martam. Tie norisināsies Liepājas koncertzālē Lielais dzintars. Tajos piedalīsies izcili mākslinieki no Brazīlijas, Čīles, Portugāles, Francijas, Čehijas, Lietuvas un Latvijas.

Biļetes uz festivāla koncertiem meklējamas Biļešu paradīzes sistēmā, tomēr, jo īpaši uz koncertu Dziesmas un noktirnes, pirkt tās vajadzētu, cik vien ātri iespējams. Internetā atrodamā informācija liecina - biļešu ir palicis maz.