Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Sāk filmas "Dvēseļu putenis" oriģinālmūzikas ierakstīšanu; piedalās "Emmy" balvas laureāte

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Kopā ar prestižās "Emmy" balvas laureāti, komponisti Lolitu Ritmanis uzsākts darbs pie filmas "Dvēseļu putenis" oriģinālmūzikas ieraksta, pavēstīja filmas sabiedrisko attiecību vadītāja Eva Šķēle.

Līdzās latviešu izcelsmes komponistei, mūzikas ierakstā piedalās arī diriģents Māris Sirmais un valsts akadēmiskā kora "Latvija" mākslinieki, kā arī īpaši filmai izveidots orķestris, atklāja Šķēle. Tajā orķestra producents un Latvijas Lielās Mūzikas balvas laureāts Edgars Saksons apvienojis mūziķus no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Latvijas Nacionālās operas un baleta, kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" un Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas.

""Dvēseļu putenis" ir filma, kas izdzīvota un izlaista caur katra tās radītāja sirdi. Šis stāsts ir pa īstam un tikpat īstai un izjustai ir jābūt arī filmas mūzikai. Nebaidos teikt, ka filmas komandā ir iesaistījušies labākie mūziķi pasaulē - to sniegums ļaus padziļināt, paspilgtināt un padarīt emocionāli iedarbīgu un plašai auditorijai saprotamāku šo vēsturiski nozīmīgo un personīgo stāstu," uzsvēra filmas režisors Dzintars Dreibergs.

Mūzikas ierakstu nodrošina Latvijas Radio 1.studijas komanda ierakstu daļas vadītāja Māra Briežkalna un skaņu režisora Vara Kurmiņa virsvadībā. Filmas instrumentācijas konsultants ir Larijas Renčs no ASV, savukārt filmas mūzikas miksēšanu īstenos amerikāņu producents un skaņu režisors - Marks Matsons.

Plānots, ka filmas oriģinālmūzikas ieraksta pirmatskaņojums notiks līdz ar filmas pirmizrādi 2019.gada novembrī, ziņu aģentūrai LETA pavēstīja Šķēle.

Kā aģentūra LETA jau vēstīja, filmas "Dvēseļu putenis" pirmizrāde iecerēta 2019.gada 11.novembrī. Tās galveno aktieru vidū ir vairāki Latvijas profesionāļi, tostarp, Vilis Daudziņš, Ivars Krasts un Gatis Gāga, Mārtiņš Vilsons, Rēzija Kalniņa, Raimonds Celms, Jēkabs Reinis, Ieva Florence un citi.

Projekta komandu veido 90 kino profesionāļi no Latvijas un ārvalstīm - režisors un producents Dzintars Dreibergs, galvenais operators Valdis Celmiņš, Rīgā dzimušais scenārists un Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, komponiste Lolita Ritmanis, Gunita Groša, mākslinieks Juris Žukovskis, kostīmu māksliniece Sandra Sila, grima māksliniece Dzintra Bijubena, studija "Kultfilma" un citi.