Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Liepājas simfoniskais orķestris Klaipēdas Starptautiskajā čellu festivālā

ATKLĀS FESTIVĀLU. Liepājas simfoniskais orķestris jaunnedēļ dodas uz Klaipēdu, lai muzicētu kopā ar tādiem izciliem māksliniekiem kā Gils Šohats, Dāvids Gerings, Natālija Kleina un Hillels Zori © LSO publicitātes foto, Jānis VECBRĀLIS

Pirmdien, 6. maijā, Liepājas simfoniskais orķestris dosies uz Klaipēdu, lai atklātu Klaipēdas Starptautisko čellu festivālu.

Neatkarīgo informēja orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere, kopā ar liepājniekiem uzstāsies tādi ievērojami mūziķi kā Gils Šohats (Gil Shohat), Dāvids Gerings (David Geringas), Natālija Kleina (Natalie Clein) un Hillels Zori (Hillel Zori). Liepājas simfoniskais orķestris jau iepriekš ir koncertējis ar diviem no minētajiem māksliniekiem. 2017. gadā 25. Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā Liepājas koncertzālē Lielais dzintars liepājnieki muzicēja kopā ar leģendāro čellistu (arī diriģentu) Dāvidu Geringu. Savukārt ar vienu no ievērojamākajiem Izraēlas mūziķiem - pianistu, diriģentu un komponistu Gilu Šohatu - 2012. gadā Liepājas simfoniskais orķestris uzstājās festivālā Vīnes klasika.

Klaipēdas Starptautiskā čellu festivāla atklāšanas koncertā, kas veltīts Lietuvas ebreju piemiņai, Liepājas simfoniskais orķestris kopā ar slavenajiem čellistiem un Gilu Šohatu pie diriģenta pults atskaņos Anatolija Šenderova, Ernesta Bloha un Gila Šohata mūziku.