Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Aktieris Andris Keišs iedziedājis "Maskačkas himnu"

© f64

Gatavojoties pazīstamā režisora Edmunda Jansona animācijas filmas “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” pirmizrādei šī gada 30. janvārī, klajā laists “Runājošo suņu dziesmas” jeb “Maskačkas himnas” videoklips. Dziesmu izpilda tautā mīlētais aktieris Andris Keišs, kas filmā ierunājis suņa Bosa lomu, bet par instrumentālo noformējumu parūpējusies grupa “Jūk”.

“Animācijas filma “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” man atgādina bērnību, kad apkārt bija daudz jaunbūvju un mēs, bariņš sīko, mēdzām blandīties pa būvlaukumiem un aizliegtām teritorijām, tāds brīvības gars jūtams arī filmā. Un otra filmas vērtība ir kadri, kuros var atpazīt Brīvības ielu, reālu māju stūrus, savu Rīgu,” emocijās par gaidāmo animācijas filmu dalās aktieris un filmas tituldziesmas izpildītājs Andris Keišs.

Kā atklāj filmas veidotāji dziesmas mūzikas un teksta autors ir viens no pašmāju alternatīvās mūzikas spilgtākajiem pārstāvjiem Edgars Šubrovskis, kas Latvijas mūzikas mīļotājiem zināms kā grupu “Hospitāļu iela” un “Ansamblis Manta” līderis. Viņš dziesmu radījis, domājot par to kā dziesmu, kas varētu skanēt no kāda Maskavas forštates koka mājas atvērta loga.

“Domājot par filmas tituldziesmu, man uzreiz bija skaidrs, ka tās autoram noteikti jābūt Edgaram. Viņa dziesmu teksti gan grupai “Hospitāļu iela”, gan ansamblim “Manta” izceļas ar trāpīgu pilsētvides raksturojumu. Arī “Runājošo suņu dziesmā” viņam ir izdevies uzburt Maskačkas būtību, rotaļājoties ar tās šarmu un asumiņu, iepinot gan treniņbikses un burlakus, gan profesorus un studentes uz velosipēdiem,” par dziesmu stāsta filmas režisors Edmunds Jansons.