Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

RECENZIJA: Kristiāna "Nejaušības"

© Publicitātes foto

Šajā dažādu kalibru un kvalitātes pārpilnajā menedžeru, PR speciālistu un preses sekretāru pārpilnajā laikā dziedātāja un dziesmu autore Kristiāna (pilnā vārdā Kristiāna Bumbiere) lauž ceļu pie masu medijiem pati – tas vien viņas kontā ieskaita papildu punktu.

“Nejaušības” ir viņas debijas minialbums, kurā iekļautas sešas dziesmas, no kurām divas producējis viens no pieprasītākajiem pašmāju producentiem Kaspars Ansons, bet pārējās - dziedātājas brālis Kristaps Bumbieris. Kristiānas dziesmas “Guiding Light” un “Flashbacks” ar labiem panākumiem startējušas un pat uzvarējušas “Radio SWH” raidījuma “Priekšnams” topā, nonākot radio “Pieci” jauno izpildītāju rubrikā “Tramplīns”, kā arī radio staciju rotācijās. Pēc pašas Kristiānas stāstītā, albumā ietvertās dziesmas radītas un ierakstītas pēdējā pusotra gada laikā, darbu pie albuma aizsākot jau pagājušajā vasarā, kad tika prezentēts debijas singls “Guiding Light”. Tā kā albums veidots kā atskaites punkts par līdz šim padarīto, tajā iekļautas gan abas jau iepriekš izdotās kompozīcijas, gan pavisam jaunas dziesmas. Šobrīd dziedātāja turpinot papildināt vokālās prasmes pie pasniedzējas Annijas Ueidžanas, kā aktīvi koncertējot kopā ar grupu.

PAR. Diezgan simpātisks elektronizēts pops, Kristiānas balss skan droši, pārliecinoši un spēcīgi. Singls “Flashback” savu spēku jau pierādījis, bet no pārējām dziesmām īpaši gribētos izcelt a’la Markusa Rivas stilā ieturēto “Remedy”, kas paliek atmiņā ar pirmo (labi, labi, ar trešo…) noklausīšanās reizi. Nav brīnums, ka dziesma ielauzusies arī konkursa “Supernova 2019” pusfinālā.

PRET. Šķiet, pie Kristiānas dziesmas nāk ļoti lēni - debijas reizei sakasīt kopā tikai sešas kompozīcijas pusotra gada laikā nav pārlieku labs rādītājs, turklāt veiksmīgākās ir abas jau iepriekš klajā nākušās dziesmas. Pavisam garām ir abas latviskās kompozīcijas “Vētras” un “Nejaušības” - ne tik daudz melodijas, cik tekstu ziņā. Arī “Two Lost Hearts”, maigi izsakoties, ir diezgan vāja. Rezumējot: no vienas puses šis minialbums knapi pelnījis trijnieciņu, no otras puses - debijas reizei divas itin labas dziesmas un viena (“Guiding Light”) gandrīz laba no sešām iespējamām nemaz nav slikts rezultāts.