Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

VĒRTS APMEKLĒT. Pauls, Račs, Prauliņa un "Kontrasti"

KO TAD TIE JAUNIE SPĒS. «Maestro rokraksts ir nerimstoša enerģija, ar kādu viņš ģenerē arvien jaunu mūziku un idejas. Viņam patīk dot impulsu un skatīties, ko tad tie jaunie ar to spēs izdarīt,» saka dziedātāja Kristīne Prauliņa © Publicitātes foto

Rītvakar pulksten 19 Valmieras Kultūras centra jauno koncertsezonu atklās Maestro Raimonds Pauls, solisti Kristīne Prauliņa, Mārtiņš Ruskis un pavadošais sastāvs Raimonda Macata vadībā.

Dziedātāja Kristīne Prauliņa izpildīs jaunas Maestro Raimonda Paula dziesmas ar Guntara Rača vārdiem no koncertprogrammas Kontrasti, kurā iekļautas dziesmas no tāda paša nosaukuma albuma, kas izdots šā gada maijā, kā arī skanēs jau populāras Raimonda Paula dziesmas Mārtiņa Ruska izpildījumā.

Bet pēc desmit dienām, 24. septembrī, pulksten 19.30 koncertprogramma Kontrasti izskanēs atjaunotajā VEF Kultūras pilī, valsts simtgades sajūtu melodijas izdziedās Kristīne Prauliņa, izspēlēs Latvijas Radio bigbends, bet pie klavierēm būs pats Maestro. «Es mīlu Latvijas Radio bigbendu, un iespēja būt kopā ar šiem cilvēkiem, muzicējot koncertos un ikdienā, ir liela dzīves svētība. Ļoti priecājos, ka šī kopābūšana ir ieskaņota un nu tai būs pamatīgs vēsturisks apliecinājums!» saka dziedātāja Kristīne Prauliņa.

Jaunās dziesmas no koncertprogrammas Kontrasti tiek dēvētas par mīlestības vēstulēm Latvijai. «Katrā dziesmā ir kaut kas dziļi latvisks. Latviskums pilnīgi caurvij Maestro mūziku un Guntara Rača tekstus,» saka Kristīne Prauliņa, kurai šajā albumā ir viena īpaši mīļa dziesma, kas, viņasprāt, ir Latvijas stāsts savā būtībā - Strauts un jūra. «Tā mani uzrunā un liek aizdomāties par to, cik vareni kļūstam, kad sevi apzināmies, un cik niecīgi varam būt, kad ļaujam bailēm sevi nomākt. Man mūzika ir kaut kas daudz vairāk par notīm un burtiem. Mūzika ir dzīva, un mana cerība ir, ka arī caur šo mūziku cilvēki atrod jaunu iedvesmu, piepildījumu, iemeslu pasmaidīt. Mēs katrs esam strauts, kas tiecas uz jūru.»

Koncertā VEF Kultūras pilī skanēs arī labi zināmas dziesmas no iepriekšējā Kristīnes Prauliņas kopdarba ar Maestro un Guntaru Raču - ierakstu albuma Melns ar baltu, bet pēc koncerta būs autogrāfu sesija.