Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Tiešraide: TĪRKULTŪRA 36 stundu dzīvās skaņas instalācijas atklāšana

© Publicitātes foto

Nra.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā šovakar, 27. jūlijā no plkst. 20.00 baudīt īpaša notikuma – TĪRKULTŪRA 36 stundu dzīvās skaņas instalācijas “Negaidītie avoti”/”Unexpected Sources” – atklāšanu tiešraidē no Cēsu Mākslas festivāla.

TĪRKULTŪRA 36 stundu dzīvā skaņas instalācija ir Cēsu Mākslas festivāla un Latvijas Radio “Klasika” raidījuma “Tīrkultūra” veidota laikmetīgās mūzikas programma. Tajā starptautiski atzīti mūziķi, mākslinieki un spilgti pašmāju talanti diennakts ritmam pieskaņotā programmā un performancēs radīs vizuālu stāstu par skaņu.

Tiešraides skatītājiem priekšnesumu starplaikos būs iespēja vērot arī intervijas ar māksliniekiem, festivāla organizatoriem un kuratoriem par mākslu tās visplašākajā nozīmē.

Pasākuma atklāšanas tiešraides programma:

20.00 Latviešu vizuālie mākslinieki Mareunrol’s. “Tālavas taurētājs_ otrais sējums” (mūzika/vizuālā māksla/performance)

21.00 Skaņu pasaules meistars Andrea Belfi mūzika/performance)

22.00 Radošais tandēms no Latvijas Krista un Reinis Dzudzilo. “36 min” (vizuālā māksla/performance)

23.10 Neklasificējamās ambientās mūzikas pārdefinētāji, duets “Visible Cloaks” (mūzika/vizuālā māksla/performance)

00.30 Artūra Liepiņa, Anetes Stuces un Francijas noslēpumainā mūziķa sadarbības projekts “Domenique Dumont” (mūzika/vizuālā māksla/performance)

01.30 Japāņu eksperimentālo filmu mākslinieks Takaši Makino (vizuālā māksla/performance).

Tiešraide no TĪRKULTŪRAS 36 stundu dzīvās skaņas instalācijas “Negaidītie avoti”/”Unexpected Sources” turpināsies rīt, 28. jūlijā no plkst. 14.00 ar inteliģentā amerikāņu retrofutūrista Džona Mausa uzstāšanos, mākslinieces Elizabtes Lāces priekšnesumu un citu pasaulē un Latvijā atzītu mākslinieku dzīvajām performancēm.

“Negaidītie avoti”/”Unexpected Sources” tiešraide skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Tiešraides skatītāji ir aicināti dalīties savās pārdomās par laikmetīgo mākslu Twitter sarunās ar tēmturi #LMTstraume.