Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Izskanēs Dziesmu svētku vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncerts "Tev tuvumā"

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Rīgas Sv.Jāņa baznīcā šodien plkst.21 notiks XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncerts "Tev tuvumā", informēja Latvijas Nacionālā kultūras (LNKC) centra Dziesmu svētku birojā.

Koncertā piedalīsies seši labākie Latvijas vokālie ansambļi, kā arī kolektīvs no ASV

Koncerta dramaturģija seko katoļu baznīcā praktizētajai "Dieva vārda liturģijai", kas mudina apcerēt Dieva vārdu un īstenot to dzīvē, lielu nozīmi piešķirot tradicionālajiem dziedājumiem - "Credo", "Ave Maria", "Psalmi", "Alleluja" u.c. Koncerta formāts savukārt sasaucas ar luteriskās baznīcas mūzikas tradīciju, kuras pamatā ir korālis, ko dzied visi dievkalpojuma dalībnieki savā dzimtajā valodā.

Koncertā piedalīsies seši labākie Latvijas vokālie ansambļi, kā arī kolektīvs no ASV "Mägi Ensemble". Pasākuma Mākslinieciskā vadītāja ir Antra Dreģe, bet režisore - Zane Kreicberga.

No plkst.19 Rīgas Sāpju Dievmātes baznīcā, Svētā Jēkaba katedrālē, Sv.Mārtiņa evaņģēliski luteriskajā baznīcā, Jēzus baznīcā, Lutera baznīcā (Torņakalna baznīcā), Jaunajā Sv.Ģertrūdes baznīcā un Rīgas Sv.Pētera baznīcā būs klausāmi pūtēju orķestru koncerti. Savukārt Vecajā Sv. Ģertrūdes Evaņģēliski luteriskajā baznīcā plkst.19 uzstāsies mazākumtautību kori un orķestri.

Vērmanes dārzā no plkst.18 līdz 21.30 iedzīvotāji varēs apmeklēt dziesminieku koncertu "Austraskoks", kurā līdzās Austras Pumpures audzēkņiem uzstāsies arī tādi mākslinieki kā Kristīne Sudmale-Locika, Arnis Miltiņš un Laima Miltiņa, Inta Pauļuka, Agita Kaužēna, Vita Krūmiņa, Pēteris Draguns, Laura un Dzintars Vītoli, Jana Egle un Jānis Rūcis.

Savukārt masu mediju pārstāvjiem šodien plkst.13.30 SIA "Latvijas Mobilais telefons" galvenajā ēkā Ropažu ielā 6 būs iespēja ielūkoties Dziesmu svētku uzziņu tālruņa dienestā. Pasākumā piedalīsies un uz zvanītāju jautājumiem atbildēs kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), reperis Edavārdi, mūziķi Valters Frīdenbergs un Rūta Dūduma, Dziesmu un deju svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva, kā arī LNKC direktore Signe Pujāte.

Kā ziņots, līdz 8.jūlijam Rīgā norisinās XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē.