Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Rīgā viesosies amerikāņu metālkoristi “Miss May I”

© Publicitātes foto

Lai gan klimatiskie apstākļi absolūti nevilina uz koncertu klausīšanos slēgtās telpās, dažkārt var izdarīt izņēmumus: pirmdien, 18. jūnijā, savas Eiropas tūres ietvaros klubā “Melnā piektdiena” uzstāsies viena no aktuālākajām amerikāņu metālkora apvienībām "Miss May I".

Amerikāņu melodiskā metālkora brigāde “Miss May I” savā dzimtenē kotējas ļoti augstu - pie mums gan viņa laikam ir zināma mazāk. Šī blice pastāv jau desmit gadus, savas pastāvēšanas laikā izdevusi sešus albumus, turklāt pats pirmais ripulis “Apologies Are For The Weak” (2008) nāca klajā tad, kad mūziķi vēl tikai mācījās vidusskolā. Iedvesma tika gūta no jaunā viļņa “metalcore” komandām “Lamb Of God”, “Underoath” un “Bleeding Through”, tāpat par saviem ietekmes avotiem šie amerikāņi sauca arī leģendārās grupas “Pantera” un “White Zombie”. Pēdējos gados šis saraksts gan ir kļuvis vēl iespaidīgāks, jo tam klāt pieplusoti arī tādi vārdi kā “Deftones”, “As I Lay Dying”, “Killswitch Engage”, “Five Finger Death Punch” un “Parkway Drive”.

Jāatzīst, ka kaut kas no visām šīm apvienībām grupas mūzikā nudien ir pasmelts. Interesanti, ka grupai visus šos gadus ir izdevies saglabāt nemainīgu sastāvu, un arī pašlaik “Miss May I” rindās ir vokālists Levijs Bentons, ģitāristi Bī Džejs Stēds un Džastins Aufdemkamps, basists/vokālists Raiens Nefs un bundzinieks Džerods Boids. Grupas pagaidām pēdējais albums “Shadows Insane” tika izdots pērn rudenī - labs melodiskais metālkors, lai gan “Miss May I” šo darbu diez vai varētu ierakstīt savā biogrāfijā ar zelta burtiem. Taču uz koncertu vienalga ir vērts aizčāpot.