Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Dziesmu un deju svētki: Dalībai "Dziesmu karos" izvirzīti vēl 34 kori

© Ādolfs Mārtiņš Krauklis, F64 Photo Agency

Dalībai koru konkursā "Dziesmu kari" žūrija izvirzījusi vēl 34 korus, pavēstīja XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku Sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Kopumā dalībai izvirzīti 39 kori, jo senioru grupā sacentīsies pieci kori, kuri dalībai finālam tika izvirzīti uzreiz pēc skašu rezultātiem.

Vasiļjeva informēja, ka divu dienu garumā norisinājās koru konkursa pusfināli, kuros par iespēju startēt koru konkursa "Dziesmu kari" finālā sacentās 57 kori.

Pusfinālistus vērtēja diriģenti Māris Sirmais, Sigvards Kļava, Andris Veismanis, Jānis Erenštreits un komponists Rihards Dubra.

Saskaņā ar žūrijas lēmumu dalībai Dziesmu karos izvirzīti 34 kori, tostarp 20 jauktie kori, seši vīru kori un astoņi sieviešu kori.

Koru konkursa fināls "Dziesmu kari" notiks 30.jūnijā Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Finālā korus vērtēs starptautiska žūrija - diriģenti Mārtiņš Ozoliņš un Sigvards Kļava, komponisti Selga Mence un Uģis Prauliņš, kā arī komponists un diriģents Vaclovs Augstins no Lietuvas un diriģents Kari Turunens no Igaunijas.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē, Rīgu pieskandinās no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam.