Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Dziesmusvētku Lielo balvu kā labākais koklētāju ansamblis ieguvis ''Cantata''

© F64

Dziesmu svētku Lielo balvu kā labākais koklētāju ansamblis ieguvis koncertorganizācijas "Ave Sol" koklētāju ansamblis "Cantata", informēja XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Līdz ar šo titulu Andras Eglītes vadītais ansamblis ticis arī pie 1000 eiro naudas balvas no "Conexus Baltic Grid", "Laimas" saldumu dižgroza un "Rimi" dāvanu kartes.

Sestdien Rīgas Latviešu biedrības namā notikušajā Latvijas koklētāju ansambļu konkursā par Lielo balvu sacentās 19 koklētāju ansambļi vairākās grūtības pakāpēs (A, B, C un S). Ansambļu sniegumu vērtēja tādi profesionāļi kā Valdis Butāns, Aldis Liepiņš, Aiste Bružaite, Ilze Žvarte un Linda Kūla.

A grupā 1.vietu ieguva Valdas Bagātas vadītais Babītes Mūzikas skolas koklētāju ansamblis "Dzītariņi", B grupā triumfēja Ievas Mežgailes vadītais Pāvula Jurjāna mūzikas skolas vecāko klašu koklētāju ansamblis "Atbalsis", C grupā uzvaras laurus plūca vēl viens Bagātas vadīts koklētāju ansamblis - Babītes novada Kultūrizglītības centra koklētāju ansamblis "Balti" -, bet S grupā par labāko tika atzīts Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra "Mazā Ģilde", koklētāju ansambļa "Kokļu Klubs" un Grobiņas novada koklētāju ansambļa "Grobiņa" apvienotais ansamblis ar vadītājām Ivetu Tauriņu un Agitu Ēķi.

Koklētāju ansambļu sniegumu XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkos varēs baudīt divos koncertos - kokļu mūzikas koncertuzvedumā "Stīgo, brālīt! Stīgo, māsiņ!" 5.jūlijā un kokļu mūzikas nakts koncertā "Skaņu raksti" 6.jūlijā.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē, Rīgu pieskandinās no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam.