Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

RECENZIJA: Pink "Beautiful Trauma"

© Publicitātes foto

Spriganā popdziedātāja Pinka (īstajā vārdā Alisija Betia Mūra) kādu laiku savus fanus ar jauniem studijas darbiem nebija iepriecinājusi – pēdējais viņas albums “The Truth About Love” tika izdots pirms pieciem gadiem. Starp citu, šis ripulis līdz šim bija pārliecinoši labākais Pinkas karjerā – tas ieņēma pirmo vietu štatos, otro pozīciju Apvienotajā Karalistē utt., un visā pasaulē tika pārdots vairāk kā 7 miljonu kopiju apjomā. Iepriekšējā teikumā vārdi “līdz šim” nav iepīti nejauši, jo “Beautiful Trauma” būs vēl labāki panākumi – šis ripulis bija Nr.1 praktiski visos prestižākajos topus (tikai specifiskajos Francijas un Vācijas tirgos tas bija otrais), kas nozīmē, ka arī pārdošanas dati būs teicami. Jāpiebilst, ka dziesmas “Revenge” ierakstā piedalījies arī reperis Eminems.

PAR. Lielākoties albumā iekļauta inteliģenta un melodiska popmūzika, kuru caurvij liriski un dziļi personīgi teksti. Kaut kur albuma viducī atrodamas arī pāris “agrāko laiku Pinkas” cienīgas dziesmas, un tieši tās gribētos ieteikt noklausīties - tās saucas “Where We Go” un “Secrets”. Balss šai dziedātājai ir varena, tas ir neapstrīdams fakts.

PRET. Un šī lēdija savulaik izdevusi tādus bezkompromisa popmūzikas albumus kā “Missundaztood” (2001) un “Try This” (2003), kā arī laidusi klajā tādus hitus kā “Get The Party Started”, “Don’t Let Me Get Me”, “Just Like A Pill” un “God Is A DJ”? Pat neticas! Praktiski katra dziesma prasās pēc pārtīšanas pogas uz CD pults meklēšanas: “Beautiful Trauma”, “What About Us”, “But We Lost It”, “Barbies”, “I Am Here”, “Wild Hearts Can’t Be Broken”, “You Get My Love” un citas - albums ir garlaicīgs un nebaudāms. Brīžiem gan Pinka sāk izklausīties pēc Pinkas, bet tikai brīžiem. Savulaik šī blondīne savos klipos (un arī dziesmās) uzvedās kā īsta huligāne, bet tagad kļuvusi rāma kā mīlīga omīte, kas viņai nemaz nepiestāv. Kāpēc par šo albumu ir tāda sajūsma, nav ne jausmas.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.