Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Diāna Sus nofilmē videoklipu Daugavas vidū

© Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā savu jaunāko videoklipu dziesmai “Save Yourself” prezentēja pašlaik Islandē skolas gaitās esošā grupas “Sus Dungo” līdere Diāna Sus. Tas tapis uz kādas salas Daugavas vidū, kaut kur starp Ikšķili un Daugmali.

Šajā videoklipā Diānas aranžijā iespēlēta islandiešu grupas “Kaleo” dziesmas "Save Yourself" versija. Video tapis tepat Latvijā, sadarbībā ar “Recmore Media” un režisori Līvu Vilnīti. Pavadošajai komandai šoreiz pulcētas nevis “Sus Dungo” mūziķes, bet trīs meitenes “no malas”, jo Diāna bija vēlējusies šo dziesmu akcentēt kā savu soloprojektu. Sastāvs: Diāna Sus (vokāls, ģitāra), Erna Daugaviete (čells), Līga Anževa (bass) un Anneli Arro (bungas).

Interesanta bijusi videoklipa filmēšanas vietas izvēle - Daugavas vidū uz kādas saliņas, kas ir tik neliela, ka uz tās knapi pieticis vieta visām četrām mūziķēm. Video tapis saullēktā ap pulksten 4 no rīta. Uz filmēšanas vietu devusies komanda 16 cilvēku sastāvā, un Diānai tikusi vieta pašā pēdējā laivā. Pēkšņi atklājies, ka neviens no šajā laivā esošajiem nezina, kur tieši sala atrodas.

Protams, nakts tumsā un rīta miglā ar salas atrašanu vizuāli bijušas problēmas, arī mobilie sakari strādājuši tikai fragmentāri, tomēr viss beidzies laimīgi, un klips nofilmēts.

Pašlaik Diāna studē mūziku Islandē, uz kurieni devusies jau maijā. Mācības aizņems trīs gadus, taču tas nenozīmē, ka “dzīvā” mūzika paliks novārtā - pirmajai dziesmai sekošot nākamās, solīja Diāna. Ir plāns par soloalbuma izdošanu, taču tas prasīs laiku.