Rīgā un Siguldā uzstāsies Sietlas meiteņu koris

INTERESANTI. Sietlas meiteņu kora darbība radniecīga mūsu bērnu mūzikas skolu praksei. Koncertā tiek solīts skanīgs pārsteigums – latviešu tautasdziesmas Pūt, vējiņi aranžējums, ko veidojis kora vadītājs Džeikobs Vinklers © Publicitātes foto

Nākamo trešdien, 13. jūlijā, pulksten 18 Rīgas Sv. Pētera baznīcā un ceturtdien, 14. jūlijā, pulksten 18 Siguldas katoļu baznīcā notiks ASV Sietlas meiteņu kora koncerti. Tie klausītājiem piedāvās kvalitatīvu sniegumu un labu repertuāru.

Sietlas meiteņu kora darbība ir radniecīga mūsu bērnu mūzikas skolu praksei - līdzās vispārējai izglītībai meitenes no 1. līdz 12. klasei kora studijā apgūst ne tikai dziedāšanas iemaņas, bet arī citu mūzikas zinību pamatus. Koris Prime voci darbojas no 1981. gada, bet kopš 2009. gada to vada Džeikobs Vinklers. Viņš ir arī ir kora šīgada Baltijas valstu koncertbrauciena iniciators - meitenes koncertēs Somijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Kora daudzveidīgajā un kontrastiem bagātajā repertuārā pārstāvēta gan dažādu laikmetu garīgā mūzika (Bingenes Sv. Hildegarde, Tomass Luiss de Viktorija, Fēlikss Mendelszons, Džuzepe Verdi), gan mūsdienu popmūzikas ikona Pols Saimons, skanēs arī skaistie amerikāņu spiričueli. Koncertā iekļauta Baltijas zemju mūzika - skanēs igauņu komponista Veljo Tormisa un lietuviešu diriģenta un komponista Vītauta Mišķiņa skaņdarbi. Pārsteigums būs latviešu tautasdziesmas Pūt, vējiņi aranžējums, ko veidojis kora vadītājs Džeikobs Vinklers. Abos koncertos ieeja ir bez maksas.