Rīgā uzstāsies Londonas simfoniskais orķestris

VIRTUOZI. Rīgā Londonas simfonisko orķestri vadīs britu karaliskās operas Covent Garden galvenais diriģents un Romas Santa Cecilia Nacionālās akadēmijas orķestra mākslinieciskais vadītājs – sers Antonio Papano © Publicitātes foto

Latvijas koncertu organizēto Rīgas festivālu 27. maijā Latvijas Nacionālajā operā atklās viens no pasaules izcilākajiem orķestriem – Londonas simfoniskais orķestris diriģenta sera Antonio Papano vadībā.

Koncertā skanēs Ludviga van Bēthovena Vijoļkoncerts, kurā solists būs Dānijā dzimušais vijolnieks Nikolajs Znaiders, un Edvarda Elgara Otrā simfonija.

Pēc ietekmīgā mūzikas izdevuma Gramophone veiktā pētījuma, Londonas simfoniskais orķestris ieņem ceturto vietu pasaules simfonisko orķestru spicē. Tas ir arī senākais simfoniskais orķestris Londonā, kurš šobrīd darbojas impulsīvi talantīgā diriģenta Valērija Gergijeva vadībā, pieaicinot viesdiriģentus – gados jauno un pārsteidzošo Danielu Hārdingu un apdomīgo Maiklu Tilsonu Tomasu.

Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu paradīzes sistēmā. Pēc tur atrodamās informācijas, visas lētās biļetes jau ir pilnībā izpārdotas, vēl pieejamas biļetes vērtībā no 50 līdz 150 eiro.



Svarīgākais