Bildes noslēgsies ar triecienciklu

© Publicitātes foto

Ar trīs iespaidīgiem koncertiem nākamās nedēļas nogalē Rīgas Kongresu namā noslēgsies tradicionālā mūzikas un mākslas festivāla Bildes 30 gadu jubilejas atzīmēšana.

Pirmais no šiem pasākumiem būs 27. novembrī – jau tradicionālais jauno grupu un Bilžu veterānu kopprojektu koncerts, kas vienmēr ļauj novērtēt, kas jauns saradies pašmāju mūzikā. Piemēram, kas ir So Lucid Electric Feel (uzstāsies kopā ar Ainaru Virgu)? The Foxtails (ar Dambi)? Rusted Wheel (ar Aivaru Rakovski)? The Twins Peek (ar Jāni Bukumu)? The Loudstones (ar Raimondu Bartaševiču)? 45. vsk. (ar Aiju Vītoliņu)? Wild Detroit Gang (ar Normundu Jakušonoku)? Un vēl vesela virkne jaunu un nezināmu vārdu? Nav ne jausmas, taču pieredze liecina, ka šajā daudzo projektu jūklī vienmēr var atrast vismaz pārīti interesantu jauno grupu, kuru tālākajām gaitām ir vērts pasekot līdzi.

Nākamajā dienā ir pērn sevi labi pierādījušies pasākums – Bildēs sevi jau pieteikušo grupu un radošo personību kopprojektu koncerts. Plānots, ka tajā radīsies tādas interesantas savienības kā grupa B Optimist un režisors Arvīds Babris, Klibs Taurenis un LTV laika ziņu diktors Toms Bricis, Legacy ID un aktrise Karīna Tatarinova, Oceanpath un diriģents Kaspars Ādamsons, Vēja Vārti un radioētera personība Kaspars Mauriņš, Pussy Rock un Latvijas skautu un gaidu vadītājs Jānis Iklāvs, kā arī daudzi citi, bet kronis visam varētu būt plānotā jestrās turbofolka apvienības Oranžās brīvdienas kopīgā uzstāšanās ar Ivaru Godmani.

Jubilejas festivāls noslēgsies svētdien, 29. novembrī, kad pa dienu būs koncerts bērniem, bet vakarā – Bilžu veterānu koncerts. Šeit saraksts ir garumgarš: Igo, Marhils, Ainars Mielavs, Pērkons, Sērkociņu cehs (tas ir Credo priekštecis), Lolita Vambute, Olga Rajecka, Guntars Račs, Kaspars Bindemanis, Keksi un Lolita Novikova (šis tandēms tieši tā arī sāka savu karjeru), Inversija, Zig Zag, Colt, Mitrohin’s Master Band un daudzi citi. Diemžēl arī Dzidriņas megasistēma, kuras pārstāvis Normunds Rutkis ar savu apnicīgo vāvuļošanu droši vien atkal ievilks pasākumu par kādu pusstundu... Protams, uzstāsies arī Liepājas brāļi. Kā katru gadu, Bilžu noslēgums ir viegli prognozējams: dziesma Tikai tā, skatītāju ovācijas, lielā torte uz skatuves, visi uz garderobēm un pa mājām. Līdz 31. Bildēm.