Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Baltacis atkāpies no tautas deju un mūzikas kluba "Liesma" valdes

© f64

Grupas "Baltie lāči" solists Andris Baltacis vakar pieņēmis lēmumu atkāpties no biedrības "Tautas deju un mūzikas klubs "Liesma"" valdes.

 

Kā aģentūru LETA informēja Baltacis, ņemot vērā to, ka pret viņu ir sākta apmelošanas kampaņa, viņš uzskata šo soli par loģisku, paturot tiesības šos apmelojumus un trešo personu izdomājumus atspēkot tiesiski.

Par savu lēmumu atkāpties no biedrības valdes locekļa amata un izstāties no biedrības Baltacis izsūtītā iesniegumā informējis arī biedrības valdes priekšsēdētāju Arni Rupaini un valdes locekli Jāni Marcinkeviču.

Baltacis nenoliedz, ka viņam ir svarīgs savs vārds sabiedrībā. Pēc "Balto lāču" solista teiktā, pret viņu ir sākta apmelošanas kampaņa.

Jau ziņots, ka tautas deju kolektīvu "Dzīpariņš", "Dzirkstelīte" un "Liesma" dejotāju vecāki vēstulē medijiem minēja, ka ar prettiesisku, krāpniecisku un kaitniecisku rīcību Baltacis un grupas "Baltie lāči" menedžeris Rupainis ir iekļuvuši kluba "Liesma" biedrības biedros un valdē, kā rezultātā tiek mēģināts apturēt ilggadējā tautas deju un mūzikas kluba "Liesma" darbību, kā arī, ar reiderisma paņēmieniem cenšoties izkrāpt klubam "Liesma" piederošās telpas Rīgā, Brīvības ielā 70.

Baltacis skaidroja, ka sadarbību ar tautas deju un mūzikas klubu "Liesma" un tautas deju ansambļa "Liesma" māksliniecisko vadītāju Marcinkeviču sāka 2007.gadā ar kopīgu koncertprogrammu un koncertbraucienu uz ārvalstīm. Savukārt Baltača uzņemšanu biedrībā apliecina biedrības valdes 2014.gada 20.februāra sēdes protokols, kuru parakstījis gan Marcinkevičs, gan biedrības valdes locekle Dzintra Knauere, bet ievēlēšanu valdē apstiprina biedrības kopsapulces 2014.gada 27.marta protokols.

"Kopš iesaistīšanās biedrībā regulāri esmu ticies ar kluba direktoru Marcinkeviču, klubā ir bijušas tikšanās gan ar pedagogiem, gan ar vecāku pārstāvjiem, lai izklāstītu mērķus attiecībā uz darbu valdē un biedrības turpmāko attīstību," sacīja Baltacis.

Viņš skaidroja, ka patlaban publiskā ķengāšanās ir sākusies kluba telpu apsekošanas dēļ. "Vēlējāmies noskaidrot, kāds ir patiesais telpu stāvoklis, cik tas ir drošs un atbilstošs bērnu deju nodarbībām, kā arī saprast nepieciešamo ieguldījumu apjomu, lai veiktu ēkas renovāciju. Diemžēl sertificēta būvinženiera atzinumā ir norādītas daudzas problēmas, kas var apdraudēt gan bērnu, gan pedagogu drošu darbošanos šajās telpās. Šis atzinums 16.septembrī nosūtīts kluba direktoram un valdes loceklim Marcinkevičam, kā arī Rīgas būvvaldei. Es nevēlos uzņemties atbildību, ja nu kas notiks. Lai būvvalde konstatē, vai apsekošana atbilst reālajai situācijai un ēka ir ekspluatācijas kārtībā," akcentēja Baltacis.

"Balto lāču" solists uzvēra, ka ēka Brīvības ielā 70-19 pieder biedrībai un neviens to negrasās nojaukt vai atņemt. No valdes locekļu puses nedz mutiski, nedz rakstiski nekad nav bijis arī izteikumu par ēkas pārdošanu, atsavināšanu, ieķīlāšanu vai nodošanu kādām trešajām personām.

"Vairākkārt esmu aicinājis Marcinkeviča kungu uz konstruktīvu darbu, lai izmantotu visus pieejamos resursus biedrības attīstībai, diemžēl neesmu sadzirdēts. Tā vietā esmu saskāri