RECENZIJA: B Optimist - "B Optimist"

© publicitātes foto

Iekājojot mūzikas veikalā „Randoms” un uzmetot aci latviešu mūzikas jaunumu plauktiņam, ar pārsteigumu nācās konstatēt, ka „B Optmist” ir izdevuši debijas albumu – par šādu notikumu nekas nebija dzirdēts.

Jā, viņu mājas lapā tas gan ir minēts. Kas tur vēl ir minēts? „Grupa izveidota 2013. gada janvārī. „B Optimist” spēlē enerģisku un emocionālu rokmūziku, liekot uzsvaru uz dziesmu tekstiem latviešu valodā. Grupa uzstājusies dažādos mūzikas klubos, bāros, kultūras namos, brīvdabas estrādēs un festivālos. Iegūtas pirmās vietas konkursos "Zelta sīpols 2013", "Zaļais knābis 2013", iegūta skatītāju simpātiju balva konkursā "Hadrons 2014". Grupa uzstājusies mūzikas un mākslas festivālos "Bildes 2013" un "Bildes 2014".” Grupas sastāvā ietilpst Valters Levins (vokāls, ģitāra), Linards Liepa (ģitāra, vokāls), Roberts Lonerts (bass, vokāls) un

Roberts Levins (bungas). Albums rakstīts Ogres mūzikas skolas ierakstu studijā, to producējuši šie mūziķi paši, bet miksējis un māsterējis Kārlis Šteinmanis no „KS Records”. Jāpiebilst, ka sestdien, 23. maijā, šo visu var noklausīties arī „dzīvajā” – „B Optimist” grasās uzstāties Latvijas 1. rokkafejnīcā Reiterna namā.

PAR. Idejiskā ziņā „B Optimist” ir ļoti daudz laba skaņu materiāla. Piemēram, roķīgi enerģiskās „Izbraucot” un „Fotogrāfs”, radiostacijām draudzīgās „Vēl nepāriet” un „Atceries mani”, arī „Dzelzs vilka” stilā ieturētās „Neaizbēgt no sevis” un „Klerks” (šis gabals vispār ir spēks!), ieteicams noklausīties arī kopdarbu ar Kārli Kazāku viņa dziesmā „Atstāj mani tepat” utt. Nudien labi, šo albumu var klausīties ar prieku, tikai...

 

PRET. ...tikai negribas to darīt. Un pat grūti saprast, kāpēc tā – skan kaut kā „pagrabnieciski”, arī vokāls pabāls. Šķiet, „B Optimist” nespēj realizēt savas idejas vai arī viņiem trūcis profesionālu padomdevēju, lai šīs idejas „iepakotu” glītāk. Kaut kas te nav kārtībā.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Svarīgākais