RECENZIJA: Papa Roach - "F.E.A.R."

© publicitātes foto

Amerikāņu rokgrupa „Papa Roach” uz jaunas mūzikas sacerēšanu un jaunu studijas albumu izdošanu nav skubināma: „F.E.A.R.” jeb „Face Everything And Rise” ir jau astotais ripulis tās pāris gadu desmitus ilgajā karjerā.

 Jāatgādina, ka šī brigāde ar interesanto nosaukumu popularitāti guva ar savu otro albumu „Infest” (2000) un tajā iekļauto singlu „Last Resort”. Uz tā panākumu viļņa nākamais disks „Lovehatetragedy” (2002) aizgrauzās līdz pat otrajai vietai „Billboard” topā, bet tie bija „nu-metal” un alternatīvā roka ziedu laiki, kad daudzām komandām izdevās līdzīgi varoņdarbi. Lai gan turpmāk „Papa Roach” vairs tik labi neklājās, tai ir izdevies kopumā pārdot vairāk nekā 20 miljonus savu albumu kopiju – pavisam neslikti! Kas attiecas uz jauno ierakstu, tad tas notika Lasvegasas „The Hideout Recording Studio” visai pazīstamā kanādiešu producenta Kevina Čurko („Five Finger Death Punch”, Ozijs Osborns, „Hellyeah” u.c.) aizgādā. Sastāvā izmaiņu nav: jau no 1993. gada „Papa Roach” rindās ir vokālists Džeikobs Šedikss un ģitārists Džerijs Hortons, mazliet nesenāk grupā ir basists Tobins Esperanse, bet pēdējos septiņus gadus arī bundzinieks Tonijs Palermo.

PAR. Pirms albuma izdošanas vokālists Džeikobs Šedikss ar kolēģiem „biedēja”, ka jaunais skaņu materiāls būšot ļoti dažāds – no alternatīvā „metāla” un hārdroka līdz pat nesliktai popmūzikai. Par laimi, nekādas popmūzikas – ne labas, ne sliktas – te nav: „Papa Roach” kā sāk no pašas pirmās CD dziesmas maukt savā ierastajā alternatīvā „metāla” lauciņā, tā nobremzē tikai pēc pēdējās divpadsmitās kompozīcijas izskanēšanas. Ja neskaita tituldziesmu, tad vēl auss aizķeras pie dziesmas „Gravity” (tajā ar vokālu piepalīdz Marija Brinka no grupas „In This Moment”), kā arī, protams, „Devil”.

 

PRET. Šķiet, grupa varēja atļauties arī nedaudz vairāk eksperimentu. Piemēram, dziesmai „Warriors” ir nedaudz „piespricēta” elektronika un neskan nemaz slikti. Citādi astoņi albumi, visi teju vienādi – klausītājiem tas var arī apnikt.

 * Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Svarīgākais