Kristīne Opolais dziedās Bavārijas un Ņujorkas operās

© F64

Dziedātāja Kristīne Opolais jauno opersezonu sāk Bavārijas Valsts operā Minhenē un Ņujorkas Metropolitēna operā.

Uz Bavārijas Valsts operas skatuves Opolais atgriezīsies Volfganga Amadeja Mocarta operas "Tita žēlsirdība" izrādēs oktobrī, un viņas skatuves partneri ir Daniels Bēle, Andžela Brouere un citi. Dziedātāja izrādē iejūtas Vitēlijas lomā, kurā debitēja jau šī gada februārī.

Uz Ņujorkas Metropolitēna operas skatuves Opolais uzstāsies Mimī lomā sešās Džakomo Pučīni operas "Bohēma" izrādēs 14.novembrī, 20.novembrī, 24.novembrī, 28.novembrī, 1.decembrī un 5.decembrī, kur viņas partneris Rūdolfa lomā būs meksikāņu tenors Ramons Vargas, kā arī 15.janvārī, 19.janvārī un 24.janvārī.

Aizvadītā sezona dziedātājas skatuves karjerā bijusi īpaši bagāta un intensīva. Aprīlī māksliniece Ņujorkas Metropolitēna operā dziedāja Čo-Čo-sanas lomu piecās Pučīni operas "Madama Butterfly'' izrādēs. Opernama vēsturē viņas vārds ierakstīts, pateicoties lēmumam piekrist teātra intendanta Pītera Gelba lūgumam nomainīt sasirgušo dziedātāju Anitu Hārtingu Mimi lomā Pučīni operā "Bohēma", kas tika tiešraidē pārraidīta kinoteātros visā pasaulē. "Divas vadošās lomas un divas nāves 18 stundu laikā", "Latviešu soprāns negaidīti izglābj tiešraidi", "Pēdējā brīža Mimī", "Neticama dubultdebija" bija virsraksti presē pēc Opolais nodziedātajām izrādēm.

Svarīgākais