Vestards Šimkus solo koncertā prezentēs savu jauno mūzikas albumu

© F64

Rudens kamermūzikas festivālā pianists Vestards Šimkus iepazīstinās klausītājus ar savu jauno albumu, kurā ieskaņota Sergeja Rahmaņinova mūzika.

Koncerta programmā Sergeja Rahmaņinova prelūdijas klavierēm, romance " Noslēpumainās nakts klusumā" Vestarda Šimkus transkripcijā klavierēm, Otrā klaviersonāte un Variācijas par Šopēna tēmu.

Vestards Šimkus: "Šis albums ir pilns nostalģijas. Daudziem no mums Sergeja Rahmaņinova klaviermūzika asociējas ar virtuozitāti, ko jo sevišķi izteiksmīgu dara bezgala garās melodiskās virknes, kas klavierkoncertu noslēgumā nereti uzdzirksteļo fantastiskā salūtā. Un solo albumā, bez šaubām, atrodams tas pats. Tomēr, gatavodams šo programmu, es tur uztaustīju dziļu, melanholisku un izteikti poētisku ilgošanos pēc ainavas, atmiņām un izjūtām. Labāku ieraksta vietu par koncertzāli "Historisches Reitstadel of Neumarkt" mēs nebūtu varējuši vēlēties. Prieks - ne vien par brīnišķīgajām "Steinway" klavierēm, bet arī par zāles akustiku, kas skanējumam piešķīra unikālu un plūstošu starojumu, ko ierakstā ieglabājusi tik lieliskā skaņotāju komanda."

Koncerti notiks 15.oktobrī Lielajā ģildē, 17.oktobrī Vidzemes koncertzālē "Cēsis" un 19.oktobrī Latgales vēstniecībā "Gors".

Vestarda Šimkus jauno albumu varēs iegādāties viņa solo koncertos. Drīzumā to varēs nopirkt arī Rīgas skaņu ierakstu veikalos - "Upe TT", "Upe", "Randoms", kā arī "Latvijas Koncertu" birojā.

Svarīgākais