Rīgas svētkos varēs bez maksas baudīt senās mūzikas koncertus

© Didzis Grodzs

Par jauku tradīciju jau vairāku gadu garumā kļuvuši senās mūzikas koncerti Rīgas svētku laikā, kas šoreiz notiks sestdien- 16. augustā, kad dienas garumā klausītājus priecēs mūsu senās mūzikas atskaņotāji ar koncertiem Rīgas Sv. Pētera baznīcā un Rīgas Doma dārzā.

Rīgas Sv. Pētera baznīcā plkst 13.00 uzstāsies vienīgais vēsturisko pūšaminstrumentu ansamblis Baltijā Stadt – Hautboisten Riga, kam tālāk plkst 14.00 sekos jaunā klavesīnista Ernesta Neimaņa koncerts, kurš nupat aizvadījis skaistu debijas koncertu Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāla ietvaros. Noslēdzot Rīgas Sv. Pētera baznīcas programmu, plkst 15.00 uzstāsies senās mūzikas ansamblis Inégalité Mystique.

Savukārt, Rīgas Doma baznīcas dārzā plkst 17.00 dziedās kontrtenors Sergejs Jēgers kopā ar baroka orķestri Collegium Musicum Riga un diriģentu Māri Kupču.

Plkst 18.30 skanēs Hercogienes Luīzes Šarlotes galma mūzika, kuru atskaņos jaunā senās mūzikas grupa Vox Curoniae.

Plkst 19.30 dzirdēsiet senās mūzikas ansambļa Inégalité Mystique koncertu.

Un dienas beigās- plkst 20.30 ar krāšņu uzvedumu un skaistiem tērpiem izskanēs F. Ā. Feihtnera opera Kīrs un Kasandana, kurā piedalīsies baroka orķestris Collegium Musicum Riga, diriģents Māris Kupčs, solisti- Elīna Šimkus, Guntars Vētra, Sergejs Martinovs, Monta Martinsone un Jānis Ķirsis.

Pateicoties Rīgas domes, Valsts Kultūrkapitāla fonda, Borisa un Ināras Teterevu fonda, Boom fm, Rīgas Senās Mūzikas centra atbalstam, ieeja visos koncertos bez maksas.

Kultūra

"Straujiem soļiem dodamies pretī XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem! Kopā ar skolu koru diriģentiem un svētku virsdiriģentiem izdziedājām noslēguma koncerta "Te aust" repertuāru. Nu laiks nodot apgūto tālāk skolēniem!" pēc notikušā skolu koru diriģentu semināra vēsta ieraksts sociālajā tīklā "Facebook". Par gatavošanos svētkiem un ar to saistītajām problēmām, no kurām galvenā ir koru neesamība pat dažās lielās skolās, "Neatkarīgajai" pastāstīja koncerta "Te aust" mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols.

Svarīgākais