Atskaņos jauno kora "Kamēr" koncertprogrammu

15.martā un 16.martā plkst.19 Latvijas Universitātes Lielajā aulā jauniešu koris "Kamēr..." diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā atskaņos savu jaunāko programmu "Amber songs".

Programmā apkopotas 17 latviešu tautasdziesmas, kuras pēc to tematiskās un melodiskās dažādības vienā izlasē apkopojis etnomuzikologs Valdis Muktupāvels.

Pēc kora "Kamēr..." pasūtījuma komponisti no vēsturiskā Dzintara ceļa valstīm apdarinājuši skaistākās latviešu tautasdziesmas. "Amber songs" programma veidota, vēloties popularizēt jauno kora repertuāru, kas ir bāzēts latviskajā identitātē, taču vienlaikus ir uztverams un pieejams arī pasaulē.

Latviešu tautasdziesmu apdares programmai "Amber songs" veidojis indiešu izcelsmes komponists Param Virs, Kasja Glovicka no Polijas, Francis Hercogs no Austrijas, Vītauts Miškinis no Lietuvas, Henriks Odegārds no Norvēģijas, Ītans Sperijs no ASV, kā arī Vladimirs Martinovs no Krievijas.

Apdares veidojis arī basku komponists no Spānijas - Ksavjers Sarasola, Hasans Učarsu no Turcijas, Gilads Hohmans no Izraēlas, Mihaēls Ostžiga no Vācijas, Pēteris Vehi no Igaunijas, Nikolā Lens no Beļģijas, Gabriels Džeksons no Lielbritānijas, Jans Sandstrēms no Zviedrijas un divi latviešu skaņraži Evija Skuķe un Pēteris Plakidis.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs ir kora "Kamēr..." diriģents Liepiņš, projekta vizuālo tēlu veidojis mākslinieks Ilmārs Blumbergs, koncertos programmas muzikālo daļu papildinās gaismu un videoprojekciju partitūra Roberta Rubīna režijā.

"Amber songs" ir "Rīga 2014" tematiskās līnijas "Dzintara ādere" notikums. Šis un citi "Dzintara āderes" notikumi atklāj tos zinātniskos un kultūras sasniegumus, kuriem ir izcilības un pasaules līmeņa pienesuma vērtība.

Svarīgākais