Pasaules deju mākslinieki Latvijas novados

19. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls cer iepazīstināt skatītājus ar daudzveidīgu programmu un izglītot par dejas nepieciešamību arī Latvijas sabiedrībā.

Turpinās darbs, lai šī gada Starptautiskajā Baltijas baleta festivālā ikvienam būtu iespēja redzēt pasaules māksliniekus un horeogrāfus vienuviet. 19. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls norisināsies no 7. aprīļa līdz 18. maijam Rīgā, un atsevišķas uzstāšanās būs vērojamas Preiļos, Rēzeknē, Valmierā un Ventspilī.

Festivāla programma, pateicoties sadarbības partneriem no dažādām valstu vēstniecībā Latvijā, ir plaša un daudzveidīga. Līdztekus klasiskā baleta, laikmetīgās dejas un flamenko ritmiem festivālā būs kino par deju un pat pianistes solokoncerts. Festivāla direktore Lita Beiris uzsver, ka šī ir iespēja izcelt dejas nozīmību un redzēt pasaules līmeņa māksliniekus. Kā vieni no tiem – krievu baletdejotāji Artjoms Ovčarenko un Anna Tihomirova. Festivāla ģenerālsponsors ir LatRos Trans.

Starptautiskā Baltijas baleta festivāla direktore Lita Beiris norāda, ka sadarbība ar ārvalstu vēstniecībām Latvijā bagātina festivāla programmu.

Svarīgākais